Friday, March 14, 2014

medina and rokok

medina: mama, ni ape ni???
mama: tu untuk api rokok...adik suka rokok tak?
medina: taaaaakkkk.....
mama: sebab apa adik tak suke rokok....? sebab rokok HA....(ingat dia nam sambung RAM...tapi dia sambung....)
medina: BIIIISSSS.......
mama: =)







 
src

Monday, February 24, 2014

[Tupperware Lovers] Violetta Lunch Set

Get this while stock last!!!
PM for best price...


Tupperware Lovers

Jom kite cuci mata...
sapa-sapa nak order, PM je...mamasue akan bg special price
sesiapa yang nak kutu-kan barang-barang tupperware pun boleh...nanti kita cari orang utk cukupkan corrum...
alang-alang dah beli mahal2, boleh jadi ahli terus...lagi banyak bonus lain yg blh dapat...
http://e-tupperware-online.blogspot.com/



















mana-mana item yg murah bulan ni, takkan sama offernya dgn bulan akan datang...
jadi, mana2 yg berkenan tu, jgn tunggu2 lg...bulan depan belum tentu offer bagi item yang sama....
PM  mamasue @ 012 624 2949

Wednesday, February 12, 2014

akal di lutut atau lebih bawah lagi...

gambar ni mamasue snap dr tingkap atas bilik...
mlm tu mamasue balik kerja mcm biasa....elok je smp depan rumah....aiihhh?sapanye keter ni???
betul kan ni umah sendiri? dah tu keter sapa yg park mcm rumah dia ni?
hon punya hon punya hon...tak kluar2 pun owner keter ni
darah dah menyirap ni
U REALLY MAKE BY BLOOD GO UPSTAIRS NI!
mamasue ckp kt papa, kite block je keter dia...biar dia tak blh kluarkan keter tu tanpa panggil kita
mamasue tya2 pd jiran sebelah, jiran kate,masa dia balik umah maghrib tu, tak perasan pun keter tu...mesti baru2 lagi....
papa pun mcm tak tenteram je....dok ulang alik kt luar tu
sampai la ke pukul 1020 mlm gitu...br la pompuan tu dtg dgn anak dia 2 org kot...
dok ckp sori...sori....
SORI NAIK LORI LA OI....OTAK TERTINGGAL KT RUMAH KA!
papa pun terus alih kan keter bg org tu keluar, katenya kesian kt org tu dgn anak2 dia sambil dok sori2...
dgn mamasue mmg tak mkn la sori tu...mamasue dok jegil je bijik mata kt dia sambil dok geleng2 kepala
ye la...nak marah pun tak blh sbb papa bt diam...
ape komen korang kalau jd mcm ni???

Monday, February 10, 2014

medina's 3rd birthday

kejaaaaap je dah 3 tahun medina ni...still baby lg dlm family...org lain mebi dah prepare utk penambahan quota, tp mamasue, hehehe...hold dulu lah....nak masuk blaja lg ni...cherish n concerntrate pd apa yg ada dulu
 ni keknya....maya the bee...ni antara faveret cartoon medina...sbb mamasue kate,maya the bee tu maaacam dia
 happy girl...
 kakak pun tumpang xcited
 jemput kawan2 sekali lagi excited...

 sedap rainbow kek ni...rasa limau n soft je krimnya
member seusia...

SEMOGA MEDINA SENTIASA DILINDUNGI ALLAH DAN BERJAYA HIDUP DI DUNIA DAN AKHIRAT

Thursday, February 6, 2014

semua pun nak hilang!

gara-gara alat tulis asyik2 hilang je, mamasue beli stiker ni n tulis nama dhiya byk2...
and tampal kt semua alat tulis dia...
semlm, lupa nk tampal kt paint brush dia...alamatnya hilang dah paint brush tu...
ssseettiiaappp hari mesti ada je alat tulis ygn hilang...mcm ni blh bankrupt la
eraser dah berganti sekali...pensil jgn ckp...telekung sembahyang pun pernah tinggal...botol air pun pernah tinggal...
mamasue ade plan dulu utk belikan dhiya henfon (skrg kan dgn kes culik2 bagai, mamasue risau)...tp dah gini caranya, tak jadi...cancel plan

Wednesday, February 5, 2014

BOTTOMLESS

ni baru kali ke 3 mamasue mkn nandos my whole life...
since today gi mkn dgn kwn2, so mamasue join je
nak order, tak tau plak nk order apa...turutkan saje
yg mcm dlm gambar tu is 2 whole chicken...
waiter letak je pinggan atas meja....ZAP!ZAP!ZAP!....tinggal seketul je
lapar betul...almaklum, lambat sikit nk siap
yg secoit gambar mangkuk belah kanan tu ialah butter rice...
rasa mmg mcm butter rice, tak de rasa lain
pastu order grilled vege,wedges,aiskrim...semua tu tak dan nk amik gambar...
kelaparan dan kelahapan melanda 
sos plak...mebi geng2 dah tau, masam...pedas mcm mana pun, tetap masam tu ada
org mexico agaknya suka masam2 ni...
the best part is, mamasue belajar perkataan baru "BOTTOMLESS"
rupanya maksudnya...air tu boleh di REFILL....
korang semua tahu dah ke???ke mamasue sorg je yg baru blaja???ngehngehngeh....better late then never

Tuesday, February 4, 2014

ustazah in action

mamasue lah as the acting ustazah nye
ui...penat geng...
dah la smp umah dah malam...nk bg komitmen kt dhiya utk ngaji lg
sib baik tak de rotan je lg...kalau jumpe,mmg dah beli...sebab tak jumpa je =P
dlm gambar ade dhiya je, tp sebenarnya medina pun ada selit sama...ni lah yg menambahkan cabaran 
tahap sabar tu dah atas kepala...membuak2 je nk meletup
but so far, mamasue nye personal opinion, parents lah yg kene paksa diri utk luangkan masa utk ajar anak2
kt sekolah tu saje tak cukup
even dhiya dah skolah agama, kt skolah dah complete ajar bahasa arab n iqra'...tp budak2 ni pelupa
kene kiasu sket pasal ilmu...biar kedepan...tak apa
peringatan utk diri sendiri...semoga semangat menjadi ustazah ni berterusan la ye mamasue

Monday, February 3, 2014

Fakta tentang Hotdog....betul ke?

Ramai yang tak tahu ttg kebenaran ini, ia perlu didedahkan dan disebarkan. Sosej adalah kebanyakkan kanak-kanak suka, hatta ibu dan ayah juga!

5 Kebenaran Tentang Sosej' ini 

1) Mengandungi Bahan-Bahan kimia 'deadly' Dangerous seperti :

- Nitrite
- Heterocyclic Amines (HCAs)
- Starch
- Various types of meat!
- High Salts
- High Fructose Syrup
- High MSG
- Artificial colouring ( Supaya warna hot dog jadi pinkish!)
- Perservatives

2) 7000 kajian saintifik telah membuktikan bahawa Sosej yang mengandungi bahan-bahan di atas sangat berkait rapat dengan Kanser!

3) Kanak-kanak yang makan > 12 batang Sosej sebulan mempunyai risiko 9 kali lebih tinggi untuk mendapat Leukaemia.

4) Ibu mengandung yang makan Sosej >1 batang Hot dog setiap minggu akan meningkatkan risiko bayi untuk mendapat Barah otak!

5) Sosej meningkatkan risiko Kanser : 

Kanser Usus - 50%
Kanser Pundi Kencing - 59%
Kanser Perut - 38%
Pankreas - 67%


Ini bukan Fakta yang di reka - Tapi adalah Fakta sebenar yang menunjukkan betapa pengguna di manipulasi oleh Food Industries!

Thursday, January 30, 2014

7 Crippling Parenting Behaviors That Keep Children From Growing Into Leaders

1. We don’t let our children experience risk
2. We rescue too quickly
3. We rave too easily
4. We let guilt get in the way of leading well
5. We don’t share our past mistakes
6. We mistake intelligence, giftedness and influence for maturity
7. We don’t practice what we preach

How can parents move away from these negative behaviors ?

1. Talk over the issues you wish you would’ve known about adulthood.
2. Allow them to attempt things that stretch them and even let them fail.
3. Discuss future consequences if they fail to master certain disciplines.
4. Aid them in matching their strengths to real-world problems.
5. Furnish projects that require patience, so they learn to delay gratification.
6. Teach them that life is about choices and trade-offs; they can’t do everything.
7. Initiate (or simulate) adult tasks like paying bills or making business deals.
8. Introduce them to potential mentors from your network.
9. Help them envision a fulfilling future, and then discuss the steps to get there.
10. Celebrate progress they make toward autonomy and responsibility.

source

Wednesday, January 29, 2014

Lunch @ La Dapur

lunch today was at La Dapur...
kedai ni banyak serve western food....
tp rasanya ada gak selit sikit2 yang bukan western tu...

kedai ni kt sek 7, shah alam...exact address is no.18,Jln plumbum n7/n,seksyen 7,40000 shah alam.
mamasue tak sempat nk snap plak gambar depan kedai tu...tp rasanya kalau korg google, byk yg kluar tu....
gambar2 kt bwh ni ialah yg kitorg order td...lunch set....cheaper sbb skali dgn fries and broccoli soup and drink



 breaded chicken chop set 
 grilled chicken chop set
lamb chop set

overall, rasa yang sedap dan rekomen la kt kwn2 utk gi

Monday, January 27, 2014

it has been quit sometime

it has been quit sometime since mamasue punye last update...
apsal ntah...terasa mcm tak ada apa pun nak update...
or sometime, mamasue away dr ofis berminggu-minggu
sbb kt ofis je la yg mamasue dpt nk update kt blog ni
so today, mamasue just nk upload je gambar2 mana yg mamasue rasa nak share since my last post
 ni roomate mamasue masa mamasue kene Sintok, untuk kursus nov tahun lepas
 ni plak sijilnya after 3 minggu mamasue kt Sintok tu...huh...mau nanges duduk kt sana...lama gila
 ni plak kekonon konvo lepas kursus tu untuk nak amik sijil kt atas tu 
 ni plak guru besar skolah rendah kakak dhiya...masa ni mamasue baru nk beli baju,tudung and etc...time ni mmg dah commit la nk hantar kakak dhiya kt skolah ni
 ni la anak2 mamasue ....=P
 si naughty medina...
 the pretty kakak...tgh selfie
 ni plak gambar masa mamasue balik kmpg papa baru ni...kt pantai sri tujuh...usually ke sini utk main layang2...angin mmg kuat gila....sng je layang2 tu nak terbang...tgk mcm kt dlm gambar tu, medina pau papa utk kite baru...
 happy la konon after dh dpt kite sendiri
 kite sorang satu...yg besar sket tu kite kakak, yg kecik tu kite medina
 berdua beranak 
 berdua partner in life
 mmg mamasue payah la nk dpt pegang kite ni...
 ni plak gambar mak mertua dan adik ipar mamasue
 yg oren tu bapak mertua mamasue
 akhirnya bile tgk org lain seronok main pasir, baru la mamasue dpt pgg kite dia




 dpt gak akhirnya mamasue ke wakaf che yeh ni....even papa org kelantan,dia pun baru 1st time
 buah pelam....huih....byk gila...tak tau la whether kt bwh tu ada papan penaik ke tak...
 ni plak gambar kakak dhiya on her 1st day to skool...
 wajib posing atas rumput yg kekangkang kera ni
 ni masa dah smp kt skolah...kt kompaun kantin...rupanya, tak ramai mana pun budak skolah kt situ...muat je semua budak kt situ
 dhiya dlm kelas...looks fine so far
 ni lg gambar selfie dhiya...setelah dia tekad nk pki tudung...alhamdulillah
ni masa mamasue kene ke Penang...selfie dgn member...tgh sangap la maknenye ni...(pipi mcm epal...!)
masa ni, dah kul 11 lebih malam...meeting ni lanjut smp la kul 12 lebih...so mamasue snap la gambar2 org ngantuk + tak puas ati...=P
last skali, gambar ear cap utk fon mamasue...mamasue beli online je...cinonet ni, harge dia rm13...dlm gambar masa nk beli tu, tak sangka la plak sebesar ni, skali bile dh letak kt fon, besarnya kuda ni terlekat kt atas fon...rm13 nye psl, pki je lah...=P

nt mamasue janji akan update lg....bye geng!
Related Posts with Thumbnails