Thursday, October 31, 2013

One happy fatty family...

sambil-sambil makan dadih, tetiba Baby Na kate...

                                                            Baby Na:  mama gemok.... 
                                                            Mama: (aik...?tak de angin tak de ribut...ini sudah lebey) Mama                                                                               gemok?
                                                            Baby Na: (angguk) 
                                                            Mama: adik?
                                                            Baby Na: adik gemok...papa gemok...kakak gemok....
                                                            Mama: (ni baru betul.....hhehehehe)

src


Wednesday, October 23, 2013

Doa elak fitnah dajjal

src
doa ni elok jika diamalkan selepas kita tahiyat akhir sebelum salam...
in shaa Allah...=)

Friday, October 18, 2013

my little parrot

being Baby Na, mmg dia suka buat apa yang kakak dhiya buat...
ape kakak dhiya cakap, ape kakak dhiya nyanyi
dia pun nak cakap and nyanyi

one day, kakak dhiya baca surah Al-Fil
kan ending surah tu "faja'alahum ka 'ashfim makkuuuulll...."
medina pun sebuk jugak...
tapi endingnya....
"AISKRIM MAT KOOL....." =D

jadi lah dik...semoga menjadi anak2 yang solehah dan hafizah...
src
src

Thursday, October 10, 2013

mamasue berjaya!

lama tak story morry dlm ni...dulu almost every day...now, ikut mood
makin lama makin malas update blog tanpa disedari...

mamasue nk update kt kengkawan dlm blog ni...yang mamasue dah berjaya apply cuti 2 tahun...
weeehooo! cuti belajar....=) 
mamasue aritu berjaya meloloskan meluluskan diri dalam interview utk biasiswa ni
tak sangka boleh terlolos gak...sbb mamasue rasa, interview aritu susah betul
mana tak nye, mamasue ni mmg tak ready dgn soalan yg mmg tak jangka dia nk tya
interviewer tu tya, 'naper u tak apply kt oversea...?'
mamasue plak, i am soooo not ready for this....
dah tu jwb je lah, 'honestly puan, anak2 saya masih kecil...saya mmg belum bersedia utk belajar di luar negara..."
puan tu kate..."i pun saje je nk tgk determination u nk bljr..."
so...there it goes....melayang dah la biasiswa aku....mmg time tu rasa, konfem tak dpt

3-4 bulan menanti result...tp hati ni mmg dah ready for rejection...
tak pe lah, blh cuba lagi....
hari keputusan keluar tu, dpt thru sms, suh semak kt website
network plak slow mcm siput sedut....mmg tak blh sabar, buat muke tak malu, gi la kt network dept
tau depa ni ade pc yg pki line luar...minta pinjam sat
puhhhhh...punya la laju nk access internet
tap tap tap...bukak je semua page
sekali login, TAHNIAH! kaler merah lagi....
tak terkata...terus cubit cubit cubit mamat yg bg pinjam pc tu td....sori no...hepi!
balik kt pc sendiri, try lg login sistem td...kluar balik TAHNIAH! tu...kot la td tu tersilap login...hhehehe..ade ke?



now, borang semua dah isi, tak sabar2 nk gi....
malangnya, boss kate, kene tunggu turn....tunggu staf yg tgh cuti smbg bljr skrg ni balik, br mamasue blh gi
mamasue dah isi and dah hantar pun borang....september tahun depan
klu staf tu tak sempat balik pun, mamasue gi je....tak heran pun....sudah2 la mamasue ni patuh arahan
smp kan hak nk masuk sambung belajar bila pun nk disekat

semlm mamasue baru terima emel dari bhgn biasiswa, katanya mamasue kene sit utk Kursus Kuantitatif...
mamasue mmg dah expect perkara ni akan tiba....
lama you ollssss...18 hari!!!
kt SINTOK!!!
kesiaaannnn....
17 nov - 4 dec
so for now, mamasue mmg dlm mode #taksabarnakcuti

doakan permudahkan semua urusan ye...;)
Related Posts with Thumbnails