Tuesday, September 17, 2013

my pregnant baby...



 she was so proud of her super big tummy
perut besar smp nampak pampers...=P

Monday, September 9, 2013

akhirnya...cita-cita dhiya tercapai

untuk ramai yang tak tahu, ni lah antara cita-cita anak sulung mamasue dah bertahun-tahun...
nak jadi FLOWER GIRL
wedding kazen mamasue 7 sept 2013 baru ni, mamasue offer anak sendiri untuk taburkan bunga
berhari-hari sebelum tu dhiya dah practise tabur bunga...
ada mcm balerina pun ada gayanya...
mamasue kate, 'bunga tu tak yah nk tabur tinggi2, tabur rendah2 je....pastu jgn amik byk sgt, amik sikit2 je...', dan beribu-ribu pesanan lain yang mamasue remind kat dia...
ye lah...almaklum  first time...pulak tu, wedding org...huhuhu
 baju ni kazen dhiya pinjamkan...mamasue just tambahkan manik sket2 je...
 dah mcm baju ngantin...
 ni lah pelaminnya...cantekkan? pakcik mamasue yg ilhamkan...dgr kate, ramai yg dah book design ni

flower girl wajib kena make-up...
 yg ni pun tak nak ketinggalan...menganga-nganga mulut lepas pakai lipstik



  
 mamasue as flower girl manager (lantik diri sendiri) tgh readykan flower girls ni...





 medina tetiba terkejut bila kompang start...terus minta dukung...aisehmen...
 sib baik tak de sape tergolek masa turun slop ni...

 lahu betul si dhiya ni jln...even dah pesan byk kali kene jln slow mcm pengantin...


 masa ni kakak dhiya dah start tabur bunga...tapi dia tabur ciput2 je...dah la ciput, dhiya tabur, medina gi kutip pulaaaaakkkk!




tak blh nk betuikan gambar ni...telengkan je la kepala =P
the aunties and uncles...


Monday, September 2, 2013

tanggal 31 bulan 8, 2013

malam before merdeka, biasa lah papa bawak kitorg tgk firework...
kalau ada firework, kite tengok...
kalau tak de firework, kite balik...
mmg dah inform awal2 kt dhiya n medina...kang diorg ni tak boleh kalau terlepas cakap sket, buatnye dataran shah alam tu tak buat firework tahun ni, mana la nk carik mercun malam2...
tahun lepas tak de firework ni kt situ sbb ada ceramah UAI...

kul 1140pm gitu kitorg dah sampai area DEMC...
mmg dah banyak keter park kt tepi2 tu
mamasue dgn penat dari ofis tak abes lg...pastu kebetulan mlm tu aunty mamasue bt openhse...
ditambah pulak hari jumaat + hujan...
mmg kenyang makan JEM je la dlm keter...
mlm, papa ajak tgk firework plak...
layan je lah, tp mmg dah bgtau awal2, mamasue malas nk jln jauh...
rupa2nya tak yah jln langsung, tepi keter pun dah nmpk...
cukup besar dah firework tu smp sisa2 mercun tu jatuh byk atas keter n baju...


 mama yg cerah ke anak2 yg gelap? 


 firework abes je, terus start keter balik....kang lelambat jem lagi...
Related Posts with Thumbnails