Monday, August 26, 2013

dhiya's first interview

oooo....nervours...nervours...nervours...
mcm ni la kot rasanya mak2 kita kalau kita gi intervw dulu...dulu ke?later2 dah xde intervw ke...?hikhikhik
tahun depan dhiya kan dah masuk skolah rendah
mmg harapan mamasue nk dhiya ni jd ustazah...HAHAHA...besar cita2 murni i kan...amin...
tak yah la smp ke uztazah...dpt hafal quran pun jadilah...WAH!
at least blh la dia tarik mamasue ke syurga nt =)
hah,dah lari topik...tak boleh bukak citer psl harapan ibu pada anaknye,mmg akan pjg berjela

pepagi lepas subuh tu semua dah bgn...nampak sgt lepas subuh selalu tido balik
semua org dah ready...berbaju kurung dan bertudung lg kak dhiya...
baby na tgk kakak pki baju kurung, dia pun nak...bertudung gaaaakkk....
pagi sebelum bertolak, tangkap gambar kt tembok umah dulu =)


 bermaaf2an before gi intervw 
 medina yg tak reti dan tak malu...bising sungguh...pg baju lain, tghari baju dah lain...
 dhiya yg tgh stress tgh berdepan dgn guru besar...ke mama yg stress?

so mcm mana resultnya....? alhamdulillah, aritu gak guru besar dia kate dhiya dpt masuk skolah tu...amin,termakbul doa mama
guru besar tu kate, excellent...dhiya dah pandai baca BM,BI,jawi dan mengira...cuma mengaji bab2 huruf bersambung2 tu dia tak lancar lg...
sori ye guru besar, nt mamasue luangkan lebih masa ajar kakak dhiya ngaji....
eh lupa plak nk bgtau, dhiya masuk ke skolah ni...

7 yg dah komen:

Kancilbiru said...

alhamdulillah...

tahniah kak dhiya :)

eT said...

pandai dhiya..nmpk cam dah besar...

Atia Adina said...

amboi ... kecik2 dah kene interview eh ... tahniah dhiya ... suka tgk gambar si medina pkai tudung ... alahi kecik comel jer

Shark Kay said...

Hehe..
Tahniah kakak..
Sonang dpt keje besar nnti.
Kcik2 dh kne interview.

Jiha said...

woo tahniah kakak dhiya..sekolah bagus ni..

Eliss Mie said...

dah nak sekolah kan. hai...berdebar pulak anak nak sekolah. mak mak memang tak habis dengan berdebar :p

~adeQ~ said...

bestnya sekolah Dhiya...Semoga menjadi anak yang solehah...=D

Related Posts with Thumbnails