Thursday, July 11, 2013

masalah baby kepala flat

last week mamasue tengok citer The Drs. kt Astro LI channel 728...
mamasue suker tgk rancangan ni sbb dia selalu bincang psl isu2 mcm mana nak kuruskan badan...ngehngehngeh...tgk je la kan...kurusnya tak jugak...

episod hari tu ada citer pasal baby yg kepala flat ni...

mamasue masa dpt 1st baby dulu, (kakak dhiya la kan), mmg org2 tua ni dok particular sgt la psl kepala baby ni nt tak bulat la kalau asyik dibaringkan posisi telentang ni
takut rambut tu mkn bantal tu satu...lg satu takut kepala tu jd flat gitu lah....
so baby tu akhirnya asyik dok kena kalih tido dia je...
dlm rancangan The Drs tu, dah ada kekdahnya utk merawat kepala baby flat ni...
pakai helmet 
kalau baby pki helmet ni, dalam masa beberapa bulan in shaa Allah kepala dia akan membentuk membulat balik...
mcm dah ok la sket kan kepala baby ni...

ada anak sapa2 yang pernah mengalami masalah ni?

2 yg dah komen:

Aidanisme said...

uih sampai pakai helmet? tak rimas ke baby tu

Atia Adina said...

aku rasa benda ni normal ... nnt makin dia membesar kepala dia akan membulat ... time baby sbb lembut lg kot tu yang flat

Related Posts with Thumbnails