Wednesday, June 5, 2013

mamasue to Bird Park

mamasue and family gi bird park sabtu lepas
kluar pagi lepas breakfast gitu...smp dlm pukul 10-11 gitu lah
nak cerita pasal parking kt situ sket nih...
hui, mmg menduga kesabaran dan mencabar minda betul...
parking punya la coet...dlm brapa puluh petak parking je rasa
kebetulan dgn musim cuti, mmg ramai parents yg bawak anak2 jugak...
teksi dan tour bas pun byk...jln sempit...mmg bertambah2 sempit
round punye round punye round, ada lah dlm 1/2jam kot, baru jumpa parking 

mood pun dah tak brapa ada, papa je yg pegi belikan tiket utk semua
.kitorg 1 family, semua2 rm72...blh tahan gak harga

tu tak termasuk lg dgn NO OUTSIDE FOOD ALLOWED nya
mamasue beli air mineral botol kecik, satu rm4...peh!cekik...cekik...
2 cucuk fishball...1 cucuk, 3 ketul ...so ada 6 ketul fishball kan...harga rm7.90...cekik cekik...mmg nak tercekik pun mkn...sib baik dah telan baru papa bgtau...

memasuk je...huih!mmg besar la tempat ni...mcm dlm hutan...
memula tu rajin la nk belek sekor2 burung tu....tunjuk2 kt medina...
dah lama2, tak kuasa dah...penat nak perabih jln...
bak kate papa, byr memahal, takkan nk kluar awal...

 

 




 apsal la gambar terkembong mcm ni pun tak tau... gambar last ni ialah saat2 kitorg dah abes tawaf taman burung tu...mmg penat tak terkata...igt nk cepat2 kluar, nak ekon je =)

sapa yg dah pernah gi?

2 yg dah komen:

Atia Adina said...

akak aku rajin bawa anak2 dia ke sini ... aku sekali pun tak pernah gi ... asal akak aku ajak jer ... jawapannya mesti tak nak ... hehehe ... sebab aku rasa tempat dia mesti panas ... ditambah plak aku tak minat burung ... hehehe ... tapi pas baca entry ko ni & entry red mummy ... rasa macam nak pergi plak ... :)

Eliss Mie said...

aku pun x pernah pegi. dh bape kali janji ngan nuha nak bwk pi zoo pun x pergi2 :p

Related Posts with Thumbnails