Thursday, June 27, 2013

office trip...prt2

day 2, mamasue ke Temasek Politechnic...ke fakulti IT diorg...
cantek...bangunan pun mcm baru...moden...
 ni ialah Timb Pengarah fakulti tu...cer tgk dinding kt blkg tu...colorful kan?
 wajah partner in crime...
 kt atas board tu, ada burung...cute!mcm tadika pun ada gak =)

 (malas nk betulkan gambar) ni ialah courses yg di offer di situ...cer tgk...best kan...ade course ajar bt game...
 ni plak meja yg sgt moden...meja ni utk kegunaan dlm kelas...cer tgk kt bwh meja tu, ada mcm rack utk slot kan switch...senang!
 meja ni mcm puzzle...

 blh di form kan jadi bentuk bunga...senang utk student berdiskas...ikea should sell this
 tgk tu...switch yg dislotkan kt bwh meja...1 kumpulan 1 switch 
 kerusi pun moden...boleh disusun rapat2...
 meja yg tadi tu pun boleh disusun mcm ni...jadilah mcm meja dlm bilik miting tu...=P
 ni plak...IT Helpdesk diorg...ada 10 meja semua...Helpdesk ni akan dijada oleh student je...bagus kan?student2 ni plak, akan dijaga oleh sorg je technician....save bajet tul
 ni lah green data center fakulti tu...sori, tak blh masuk eh....tgk je le kt kaca tu...
malam plak...kwn2 bwk mamasue pekena sup tulang merah...
tak de sup nye...pekat gitu...
merah tu bukannye pedas...tomato je...tp mmg layan abeeesssss
mmg hilang keayuan la bila mkn...tu la gambar seterusnya tak ada...=D

Tuesday, June 25, 2013

office trip to singapore

office trip ni awal bulan jun lagi...
since mamasue dlm sebulan ni 2 minggu away, so skrg ni baru ada kesempatan untuk nak update kengkawan blog
11-14 jun aritu, mamasue kene gi spore...ofis trip (sesambil berenang, teguk air...)
first day smp tu mmg terus rindukan Baby Na n Dhiya...mana tak nya, selama ni diorg je la yg bising
bila tak de bunyi bising tu (and tak de nak bebel kt sesape tu), rasa mcm tak normal plak hidup...=)
kitorg dinner and breakfast kt kedai mamak terdekat je
sbb mcm tak konfiden je nk telan mknn kt hotel tu
the next day, organiser bwk kitorg ni gi diorg nye office kt spore
 ni kt luar ofis diorg
 ni dah kt dalam...(baru kt lif...)

 ni lah sesatunya partner in crime mamasue yang sama jantina kt sana...=)



name tag just sticker je...ROI utk company sgt tinggi...jimat abes...
even nak masuk toilet pun the very the secure okay....ade pin number tu...mmg tak blh BLAH!
tak pulak mamasue snap pintu toilet yg berpin number tu...kang apa pulak diorg kt situ igt...huhuhu
 ni data center diorg...cantek gak...
 ni bilik apa ntah diorg pggl...katanya, kt bilik ni mcm idea room gitu
moden, sebab mic ditanam kt siling...then camera dlm tu blh detect suara kita kt mana and blh follow even kite gerak (kalau ada sesape yg ngumpat tu, sila ngumpat super slow...sbb kalau kuat je sket,mmg camera tu blh detect okay....=) )

time ni kitorg ada lab work sket...konon nak bg feel la dgn teknologi diorg...
masa ni en.sam tu dah demam yg agak kronik...siaaannnnn
 
mlm nye citer lain plak...organiser bwk kitorg makan ketaaaammmm...nyummmmmm
adeh!dok teringat2 lagi nih...
 time ni mmg perut dah lapar ni...

 my honorable bosses...no komen...hikhikhik...tak brani pun...
 yg belah kiri tu air basuh tgn ye...sila jgn minum...
 cute je pki pengalas baju tu hehehehe...
 ni pun cute tp nk control macho...
 haaaa....sedapnyaaaa
ha yg ni tak brani gak nk komen...amik gambar pun senyap2 je =P
 till then, esok sambung lagi ...
 

Monday, June 10, 2013

face painting...lagi...

anak sulung mamasue ni, mmg alergic klu nmpk ada org buka booth utk face painting ni
dari tingkat 2 ke 3, dia blh suruh turun cepat2 ke ground floor 
mcm la mekap tu nak abeh

usually face painting ni, kalau shopping mall yg organize, mmg free
mmg dhiya ni akan beratur
tak kira pjg...
dah kakak nye bratur, adik pun wajib la sama...
takkan Baby Na yang beratur, sah2 la aiiii la yg kena

igtkan cepat, tapi budak yg dok kaler2kan muka org ni buat cermat sungguh
mamasue rasa mcm nk amik berus cat dia yg spare2 tu, nak cat kan je muka dhiya ni
ala...takat nak corak butterfly ke...flower2 ke...blh nye lah...
tapi ku tahankan jugak...que lah gak...ade lah 1/2 jam kot...ke lebih...

so ini lah hasilnya...





Wednesday, June 5, 2013

mamasue to Bird Park

mamasue and family gi bird park sabtu lepas
kluar pagi lepas breakfast gitu...smp dlm pukul 10-11 gitu lah
nak cerita pasal parking kt situ sket nih...
hui, mmg menduga kesabaran dan mencabar minda betul...
parking punya la coet...dlm brapa puluh petak parking je rasa
kebetulan dgn musim cuti, mmg ramai parents yg bawak anak2 jugak...
teksi dan tour bas pun byk...jln sempit...mmg bertambah2 sempit
round punye round punye round, ada lah dlm 1/2jam kot, baru jumpa parking 

mood pun dah tak brapa ada, papa je yg pegi belikan tiket utk semua
.kitorg 1 family, semua2 rm72...blh tahan gak harga

tu tak termasuk lg dgn NO OUTSIDE FOOD ALLOWED nya
mamasue beli air mineral botol kecik, satu rm4...peh!cekik...cekik...
2 cucuk fishball...1 cucuk, 3 ketul ...so ada 6 ketul fishball kan...harga rm7.90...cekik cekik...mmg nak tercekik pun mkn...sib baik dah telan baru papa bgtau...

memasuk je...huih!mmg besar la tempat ni...mcm dlm hutan...
memula tu rajin la nk belek sekor2 burung tu....tunjuk2 kt medina...
dah lama2, tak kuasa dah...penat nak perabih jln...
bak kate papa, byr memahal, takkan nk kluar awal...

 

 




 apsal la gambar terkembong mcm ni pun tak tau... gambar last ni ialah saat2 kitorg dah abes tawaf taman burung tu...mmg penat tak terkata...igt nk cepat2 kluar, nak ekon je =)

sapa yg dah pernah gi?
Related Posts with Thumbnails