Tuesday, May 28, 2013

passport renewal

semalam mamasue gi Jbtn Imigresen, gi renew passport...
bukannye nk pegi cuti2 malaysia pun, tapi bos suruh ganti tempat dia utk ke event di Spore
nak tak nak, kena lah pegi gak
gi event je pun,bukannya suh gi bt kejer kan...so ok je lah

mamasue kene gi sorang2 Imigresen ni, papa tak nk teman kan...
borang permohonan semua dah complete isi awal2 dr umah...
download awal2 lg...
gambar pun sama...dah amik awal2 lg kt kedai...

so...post kali ni nk share gambar passport dulu n skrg...
pengembangan yang berlaku tu mmg aaaammmaaattt memberangsangkan
lihat kan lah...

ish...tak blh nk pusing plak gambar ni

kembangkan diriku...?pipi dah mcm epal...mata dah nk tertutup dah...ish,bila la nk insap...

nak dijadikan citer, mak mamasue pesan, suh tulis nama n ic number kt blkg gmbr tu takut tercicir...
so mamasue duduk2 sementara tunggu number tu, buat lah mcm mak pesan
dah tiba number mamasue dipanggil, mamasue pun gi lah ke kaunter...
dgn konfiden level yg memuncaknye (kate dah siap isi semua....cuma bg je kt diorg tu), tetiba akak kaunter tu ckp, gambar kotor ...mamasue tak paham...mcmmana blh kotor, baru je amik semlm...gambar baru niiiiii
bila akak kaunter tu tunjuk baru la mamasue paham....ade terkene ink pen kt setiap gambar tu
rupanya2 yg mamasue tulis nama n no ic td tu, terlekat sket kt atas muka gambar....
huwwaaaaa...........
akak tu tak nak amik gak gmbr tu....coooeeetttt je pun....
sib baik la dlm tu ade kiosk amik gambar tu....cuma kena byr lagi skali je lah....

=)

Friday, May 17, 2013

jumpa juga buku ni

 of course bukan mamasue yang nak sgt...
kakak dhiya yang teringin sgt nk beli buku nih
asyik2 nk suh gi mynews.com...selalu gi tak de la plak
tp semlm mamasue jumpa buku ni kt kedai...so terus la beli,RM5...not bad

belek punye belek, rupanya2 buku ni dia kluarkan balik episod2 yg dah tunjuk kt tv tu...
but its still good untuk anak2 MEMBACA sendiri
buku ni pun mcm kt tv gak,lepas dah baca cerita tu, dia tunjuk la muka Mr. Hendry Middleton ni betulkan perkataan2 yang salah...

Mr.Middleton ni ajar mcmana nk ckp dgn betul dan lebih sopan....
sooo irony....
sbb masa dlm Masterchef aritu, Mr.Middleton ni was very rude...
pangkah terus!

Monday, May 13, 2013

tercuci pampers...

apa la nasib....sape pernah jd mcm ni?
ni actually dah kali ke-2 mamasue terkaut pampers medina masuk dlm washing machine
mmg once perasan tu, ialah bila wasihng machine dah setel cuci
mmg siap dah wash + rinse + spin lagi pampers tu
huhuhu 

mamasue carik pampers tu jumpa...tarrrriikkk bawak kluar...
mmg dah hancur lebur...
sib baik mmg konfem bukan pampers najis besar
sbb klu najis besar, mamasue komfem terus buang dlm tong sampah
so najis kecil ye 

dah la nk tunggu washing machine tu siap lama....
dah jadi gini...wajib la kene cuci balik...
so mamasue bt Quick Wash...
tapi papa kate tak blh...sbb sikit air...
then mamasue tambah air kasi paras 10
start je washing machine tu,timer tu tunjuk 60++ minit!!!
adoi! lamanye...
dah la aktiviti mencuci baju hari kerja ni blh bt mlm je...
dah 2 jam nk cuci baju je nk sidai lagi....kul brapa nk setel ni
mamasue belek2 baju ...ade bebola gel + habuk2 penuh baju

papa kata kene sental tgn ni...mamasue tak kuasa la...masih mengharapkan washing machine tu blh cucikan
naik tido...dah nk kul 12am
rupa2nya...papa turun balik and cuci tgn balik semua baju2 tu...
tq to papa...my hero

Tuesday, May 7, 2013

dhiya's 6th birthday

finally, kakak dhiya dah genap 6 thn...
dari awal thn 2013, almost everyday dhiya dok berkira birthday dia
dia plan kek dia nk mcm mana, pastu bt kt mana...ajak sapa...semua dia dah pk kan
tp tahun ni, birthday cake dhiya mamasue tak dpt nk ikut sgt mcm wish dia
usually mamasue akan tya dia nk cake mcm mana
tp tahun ni, org yg mamasue selalu tempah cake kt dia tu, tak berapa sihat...
then, nk gi order kt tempat lain, dah tak sempat...
at last, just beli je...
cake nye purposely beli kecik tonet je sebab every year mmg tak pernah abes...napsu membeli je
even dah beli kecik ni pun, separuh je yg termakan...yg lagi separuh, simpan peti ais =)
 kakak dhiya nmpk comot sbb main bubble...air bubble tu awal lg medina dah tumpahkan, so aunty diorg, mama yana, tolong bt baru guna sabun cuci pinggan...
muka kakak dhiya pun dah bau sunlight...
cuci pun mmg berbuih2 =) 


 kakak and adik tersepit celah kerusi...awat la nk letak gak cake kt situ...
ni antara cousin2 yg dpt hadir...short notice je...lg pun ramai yg kejer Isnin tu...

janji kakak dhiya and adik seronok...happy birthday kakak...mama luvs u soooo much

Thursday, May 2, 2013

sedang menyampaikan hajat

ni lah budak cinonet ni, dah tgh mlm semua org nak tidur, baru hajat dia sampai
walaupun hajat sendiri, dia sendiri pun tak tahan odornya
ditariknya baju, ditutup hidung...
 bile disuruhnya senyum, sempat lagi posing menyenget walaupunnnn hajat tak blh tunggu
=)


Related Posts with Thumbnails