Friday, April 19, 2013

hari pertama=teruja, hari ke-2=seronok...

hari pertama teruja, hari ke-2, seronok, hari ke-3,seronok tp penat sket
hari ke-4,sakit2 kaki, hari ke-5, sakit 1 badan

tu la yg mamasue rasa skrg...
penatnya kejer jauh ni
kalau dpt naik lrt straight dr kelana jaya, boleh la duduk lama sket smp ke ampang park
kalau kene naik dari komuter, aduh penatnyaaaa....
abes basah segalanya

duduk2 dlm lrt tu, mamasue tgk2 la kasut org2 yg kerja kt kl naik lrt/komuter ni
rata2 pakai kasut flat...
tak pun pakai tapak platform tu
stiletto baru sorang je yg mamasue perasan
ada even yg pki selipar...agaknya smp ofis br tukar kasut la tu =)

syukur rasa dpt kejer dekat dgn umah yg boleh drive je
even kene panjat bukit sket dr tempat parking tu, tp tak sepayah org lain yg kener naik pengangkutan awam nih
td terdgr 1 couple ni borak, katanya, dia kira2, kalau dia byr parking keter kt lrt tu, sebulan rm200...
kalau amik monthly parking plak, sebulan rm190
mamasue pk, blh thn mahal gak eh
duit tu abes on parking je
instead blh belanja bt beli kasut ke...handbeg ke

so syukur sgt kalau dpt  naik keter/motor straight smp ke tempat kejer...
alhamdulillah

5 yg dah komen:

Atia Adina said...

yer lah ... syukur kita ni mudah jer ... dulu aku keje swasata, kene bayar parking ari2 pun dah berkira ... nasib sini free

Eliss Mie said...

tu la. bersyukur kita ni parking x kena bayar. akak aku pun sama bulan2 bayar parking berbayar dlm 250 tak silap, kalau tak kereta tak selamat pulak. dah pernah kena curi seat kereta dia dulu :p hahaha

Nafira usof said...

saya salah seorang pekerja yang menggunakan pengangkutan awam.. redho~ sebab kalo bawa kete x larat nak layan jem~

mama_izz said...

penat dan meletihkan...teringat zaman naik train ke serdang setiap hari...dulu bujang takpe balik leh tido dlu baru pikir nak makan ke apa..now anak 2 tak tau la klu gitu camne agaknyeee...

iera said...

huhuhu..mmg sgt meletihkan.syukur parking kite xkena bayar.tp masih ade yg tak bersyukur..huhu

Related Posts with Thumbnails