Friday, April 19, 2013

hari pertama=teruja, hari ke-2=seronok...

hari pertama teruja, hari ke-2, seronok, hari ke-3,seronok tp penat sket
hari ke-4,sakit2 kaki, hari ke-5, sakit 1 badan

tu la yg mamasue rasa skrg...
penatnya kejer jauh ni
kalau dpt naik lrt straight dr kelana jaya, boleh la duduk lama sket smp ke ampang park
kalau kene naik dari komuter, aduh penatnyaaaa....
abes basah segalanya

duduk2 dlm lrt tu, mamasue tgk2 la kasut org2 yg kerja kt kl naik lrt/komuter ni
rata2 pakai kasut flat...
tak pun pakai tapak platform tu
stiletto baru sorang je yg mamasue perasan
ada even yg pki selipar...agaknya smp ofis br tukar kasut la tu =)

syukur rasa dpt kejer dekat dgn umah yg boleh drive je
even kene panjat bukit sket dr tempat parking tu, tp tak sepayah org lain yg kener naik pengangkutan awam nih
td terdgr 1 couple ni borak, katanya, dia kira2, kalau dia byr parking keter kt lrt tu, sebulan rm200...
kalau amik monthly parking plak, sebulan rm190
mamasue pk, blh thn mahal gak eh
duit tu abes on parking je
instead blh belanja bt beli kasut ke...handbeg ke

so syukur sgt kalau dpt  naik keter/motor straight smp ke tempat kejer...
alhamdulillah

Monday, April 15, 2013

udara baru

hari ni mamasue start hari pertama profesional training di KL
ada lg roughly 5 minggu lg kt sini
nak ke KL ni, kalau sehari 2, boleh lg nak bawak keter...
kalau dah sebulan lebih, mmg naik komuter n lrt la jawabnya

mamasue sendiri tak blh recall bila last naik komuter ni...
lrt tu ada la igt2 lupa...tu pun masa nak pegi event sehari kt KL
dgn bawak beg laptop + handbeg, mmg peluh2 gila 
sib baik staf kt sini kate blh tinggalkan laptop, esok tak yah nk carry lg

mcm deja vu pun ada...sebab nya, mamasue kene attend profesional training ni kt OFIS LAMA!

punye la dah abes org security uitm ni nak hantar...sudahnya balik ofis lama...sabo je lah

but anyway, feels quit good bila dapat tukar angin...ala2 bosan, blh pi klcc =) 
Related Posts with Thumbnails