Friday, March 22, 2013

a jot from mamasue

lamanya tak update blog...lamanya tak update blog...lamanya tak update blog...!!!
mamasue busy teramat amat amat betul skrg ni
smpkan seminggu tak bukak2 browser pun ada!
teruknya la kan bila manusia tu dah mcm 'hidup utk kerja'...
bukan 'kerja utk hidup'...
kejap miting sana, pastu smbg pulak miting tempat lain....
nape blh jd bz tahap gaban mcm ni eh?
sejak kena restructuring aritu, byk btul kerja, byk btul miting...
smp kene catit satu2 sbb takut termiss mana2

tu lah pentingnya kita kene rest kan minda kita dgn family...
mamasue mmg balik ontime...sbb family tu lah yg akan jd penenang minda, penyejuk mata...
kerja kt ofis ni, selagi tak punch out tu...adeeeee je yg nak kena bt
mcm dah tak de hari esok!
so, balik on time, esok sambung lg....rezeki tu Allah yg bagi...kene sentiasa igtkan diri sendiri psl tu

bila lah boleh nk bersara ni...arini ada lg sorg staf senior yg bersara wajib...
setiap kali send off org bersara, mesti mamasue terpk...apsal la aku lmbt sgt nk bersara ni....
bestnyaaaaa bila bersara...
blh gi surau pepagi...pastu jogging...pastu minum kopi rilek2....
pernah kwn mamasue kate, nak tua ke nak bersara?
mamasue kate, nak bersara....blh je kan bersara awal...hehehe

skrg ni tak dpt la nk nt mcm tu...pepagi je dah mcm robot...campur kelam kabut atas jalan sbb mengejar punch card

ups...lupa plak nk update gambar present dr papa utk mamasue...
aritu kan birthday...masa gi morib tu lah

ok x? ni mmg taste papa lah...mamasue suke cincin batu2 ni
tp klu cincin batu, 916 tak byk choice....
so amik je la cincin campur2 kaler gini...

besar gedabak cincin ni kt jari mamasue...
jgn kate mamasue nk eksyen plak ye mcm mami jarum tu...
tak de niat pun...ade je org yg lagi byk cincin n gelang melang 
mamasue ni simple je

ok lah...takat ni je lah for this time...
tak tau la bile pulak blh berblog ni...
harap2 tak la lama sgt

take care u olls!

6 yg dah komen:

Kancilbiru said...

siapakah yang bersara wajib itu?

nens cellection said...

nens suka..kalo emas naik giler jadinya..sume nk emas,,hehe
baik yg 916 mama, walopon x comel..tp harga sentiasa naik..kalo batu2 boleh beli..tp xde harga.

MAMASUE said...

2Kancilbiru: kak zah ismail

2nens:mamasue pun ikutkan je...selalu pompuan yg pandai,tp papa ni org kltn,dia lagi pandai =)

Atia Adina said...

cantik cincin tu ... aku berkenan design dia

iera said...

ha'ahh...kan?iera pun duk fikir je selalu lambatnye lagi nak bersara.kalaulah diberi pilihan bersara awal....

Nafira usof said...

canteknye cincin tuh.. mahal tuh harga emas skrg.. tak rugi beli emas 916 nih..:)

Related Posts with Thumbnails