Monday, January 7, 2013

egg boiler

akhirnyaaaa...dapat gak jumpa benda ni...
puas hati rasanya...
lebih senang pki boiler ni...boiler tu mamasue yg bg nama sendiri...
tapi apa nama sebenar tak tau lah
mamasue beli sebab dhiya and medina sukeee sgt mkn half-boiled egg ni
dah mcm hantu raya!
sekali beli telur tu wajib 30 biji tu
tapi tak de lah cepat abes pun....
cuma senang stok telur tu sentiasa ada je kalau dhiya tu mlm2 main order je nak telur
letak je telur dlm tu, isi air panas...tinggal je
klu 1 biji tu, tak smp 5 minit dah siap...
papa kate, egg boiler ni ada kaler kuning je....
mamasue mmg 1st time tgk benda ni, so no komen
korang pernah jumpe yg kaler lain ke???

7 yg dah komen:

Kancilbiru said...

rasanya dari aku kecik2 memang dah ada benda ni. arwah tokwan aku pakai benda ni. warna kuning gak hehhee

Nens Collection said...

x payah pakai elektrik ek kak..nens ade gak tgk produk cosway..tp xth plak xde plug bagai

Eliss Mie said...

aku rendam dlm periuk ja :p

~adeQ~ said...

memang kaler ni je...lum pernah jumpa kaler lain...tapi memang senang sangat...masak pun cantik je telur tu.. =)

Aidanisme said...

mak aida pun ade.. mmg warna kuning je.. hihi

MAMASUE said...

2 Nens Collection: a'ah nens...tak de plug apa...buh je air panas...nt air tu ngalir turun bwh slow slow =)

eT said...

dulu kt umah sewa zam la ajar guna menda ni...hehe

Related Posts with Thumbnails