Monday, December 24, 2012

Kenapa dhiya tak MENANG?

mlm ke-2 kt Bukit Merah tu, event utk parents ialah ceramah motivasi 
event utk anak2 pulak dah diaturkan kt tempat lain...
so kakak dhiya masuk pertandingan mewarna
mamasue awal2 dah bgtau dia psl ni
dari rumah lg dia dah download game2 mewarna kt ipad
konon2nya nak prektis la tu
padahal pertandingan sebenar warna pakai pensil kaler

habis je event mlm tu, dia dpt gift bag...dlm tu ada mcm2...
antaranya beg alat tulis...and tupperware yg ada mknn...SAMPAI 3!
mamasue igt, kot mknan tak abes, diorg ni masukkan je dlm beg dhiya ni
rupanya, tidak....diorg bg setiap budak sorg 1 je...tp dhiya minta juga utk mama and papa dia =D
sungguh baik anak ni...terharu plak

bila ditanya mcm mana pertandingan tu, dia kate dia mesti menang punya...
sebab ade budak lelaki ni kaler monyet kaler BIRU! =D
dia kale cantek je....

pemenang pertandingan mewarna ni diumumkan keesokkan mlm...
AJK awal2 lg dah tampal hasil mewarna pemenang2
kitorg pegi la teliti 1-1
dlm hati mamasue kate,'mcm tak de pun yg mcm dhiya nye kaler...'
sebab mamasue tau dia kaler mcm mana
tp bila tya dhiya, dia tunjuk 1 gambar tu...dia kate dia punya...tp tgk muka dia pun mcm ragu2 je

bile di announce kan pemenang, tak de 1 pun sebut nama dia...
dia dah suspend, mana hadiah dia ni...
dhiya suruh mamasue tanya kt kwn mamasue yg jg hadiah tu, nape tak de hadiah utk dia
mamasue tak tau nk jwb apa
dah 10 kali dia asyik dok tya je, mamasue terus terang je bgtau
'kakak kalah la.....tak pe....nt mama beli je hadiah tu'
dia dah mcm tak blh terima kenyataan...
naik saspen + sedih = MELALAK!
time melalak tu, karaoke pun start...dia punye menjerit sama kuat dgn org yg dok nyayi kt atas stage tu
mamasue bwk dia kluar jln2 sambil pujuk2
terserempak dgn kwn2 lain yg bawak kluar anak kecik sebab bising gila dlm tempat td...
antaranya Iera...aunty iera ni tlg la sama pujuk2...
tp tak mkn saman dah dhiya ni...

last,papa ade idea! 
papa amik adik punye sticker pemenang no 3 kt hamper (fyi, baby na menang Baby Ceria...=) )
papa edit sket....pastu tepek balik kt hamper adik tu....
so jadi la hadiah dia
papa kate, diorg tersilap hadiah
so jadilah hadiah adik tu, hadiah kakak sebenarnya....
sib baik la si bulat Baby Na ni tak paham apa....
amik je la apa pun...dia tak heran pun....



 

6 yg dah komen:

Nafira usof said...

hehehehe.. nasib lah papa dia ade idea best.. kalo x haru jugak nak memujuk.. ahaks~

iera said...

hahaha..kelakar ingt gelak si adik n dhiya..apepun seme hepi kan?hihi

sharina said...

alahaiii kesiannya dhiya...auntie pun takde hadiah spare nak seludup :p bagus la papa dhiya pjg akal..hehehe

Nens Collection said...

hehehe..budak2 kan kak..xpe kak dhiya..tgk dh menang tu..mak ayah kene pandai mainkan peranan kan..hehe

Atia Adina said...

alahai...cam tu sekali....mesti nak menang....bagus....sib baik lah papa bijak eh...adik plak tak tau apa lagi....leh lah bg adiah kat kakak....

Eliss Mie said...

hahahaha. seb baik papa kreatif :p kakak pulak percaya jer yer. seb baik dia percaya jugak.

Related Posts with Thumbnails