Monday, December 24, 2012

Kenapa dhiya tak MENANG?

mlm ke-2 kt Bukit Merah tu, event utk parents ialah ceramah motivasi 
event utk anak2 pulak dah diaturkan kt tempat lain...
so kakak dhiya masuk pertandingan mewarna
mamasue awal2 dah bgtau dia psl ni
dari rumah lg dia dah download game2 mewarna kt ipad
konon2nya nak prektis la tu
padahal pertandingan sebenar warna pakai pensil kaler

habis je event mlm tu, dia dpt gift bag...dlm tu ada mcm2...
antaranya beg alat tulis...and tupperware yg ada mknn...SAMPAI 3!
mamasue igt, kot mknan tak abes, diorg ni masukkan je dlm beg dhiya ni
rupanya, tidak....diorg bg setiap budak sorg 1 je...tp dhiya minta juga utk mama and papa dia =D
sungguh baik anak ni...terharu plak

bila ditanya mcm mana pertandingan tu, dia kate dia mesti menang punya...
sebab ade budak lelaki ni kaler monyet kaler BIRU! =D
dia kale cantek je....

pemenang pertandingan mewarna ni diumumkan keesokkan mlm...
AJK awal2 lg dah tampal hasil mewarna pemenang2
kitorg pegi la teliti 1-1
dlm hati mamasue kate,'mcm tak de pun yg mcm dhiya nye kaler...'
sebab mamasue tau dia kaler mcm mana
tp bila tya dhiya, dia tunjuk 1 gambar tu...dia kate dia punya...tp tgk muka dia pun mcm ragu2 je

bile di announce kan pemenang, tak de 1 pun sebut nama dia...
dia dah suspend, mana hadiah dia ni...
dhiya suruh mamasue tanya kt kwn mamasue yg jg hadiah tu, nape tak de hadiah utk dia
mamasue tak tau nk jwb apa
dah 10 kali dia asyik dok tya je, mamasue terus terang je bgtau
'kakak kalah la.....tak pe....nt mama beli je hadiah tu'
dia dah mcm tak blh terima kenyataan...
naik saspen + sedih = MELALAK!
time melalak tu, karaoke pun start...dia punye menjerit sama kuat dgn org yg dok nyayi kt atas stage tu
mamasue bwk dia kluar jln2 sambil pujuk2
terserempak dgn kwn2 lain yg bawak kluar anak kecik sebab bising gila dlm tempat td...
antaranya Iera...aunty iera ni tlg la sama pujuk2...
tp tak mkn saman dah dhiya ni...

last,papa ade idea! 
papa amik adik punye sticker pemenang no 3 kt hamper (fyi, baby na menang Baby Ceria...=) )
papa edit sket....pastu tepek balik kt hamper adik tu....
so jadi la hadiah dia
papa kate, diorg tersilap hadiah
so jadilah hadiah adik tu, hadiah kakak sebenarnya....
sib baik la si bulat Baby Na ni tak paham apa....
amik je la apa pun...dia tak heran pun....



 

Friday, December 21, 2012

Pic de Bugarach lokasi selamat hari kiamat?

http://www.utusan.com.my/utusan/Luar_Negara/20121221/lu_06/Pic-de-Bugarach-lokasi-selamat-hari-kiamat

apeeee la manusia ni....
nak lari mana lagi kalau dah kiamat tu
nama pun dah end of the world...
kalau dah end tu...end lah
ni byk sgt tgk tv nih....
huhuhu...

Thursday, December 20, 2012

mamasue @ Bukit Merah

harap gambar2 ni still blom basi lg la...=)
mamasue sibuk tahap gaban2 these days
sedar2 je dah kul 530am...wajib balik=)
no time nak update blog ni...

ni gambar2 masa ofis mamasue bt event kt Bukit Merah Laketown Resort
blh bawak family
Bukit Merah tu ada water park kan...so seronok la anak2 ni 
especially dhiya...smp kan tertelan air swimming pool tu ntah brapa gelen 
smp sakit bila balik
doktor jumpe kuman dlm darah dia....
sbb tertelan air pool la ni...

 ni masa kitorg brenti kt R&R Bukit Gantang rasanya...melantak durian...
 tembam dah kan kakak dhiya ni...
 si bulat ni pulak dah tak berapa bulat...tp pose tetap pose


 ni pulak masa medina tgh di judge utk Baby Ceria...

 
 medina tak de dlm gambar dgn maskot ni...takut dia dgn maskot misai ni
 muka penakut medina...keras je masa atas bot ni...masa ni kitorg otw nk tgk orang utan
 kakak dhiya dah jumpe geng, mmg tak nk dah dgn mamasue
geng dia tu Batrisya...anak roomate mamasue kt ofis...Kak Ain...so sweet




Bukit Merah ni dah lama kan tempat dia....mcm antik2 je...mamasue alergik sket =P

Friday, December 14, 2012

parking yang kronik!

korang tengok je la keter merah tu park mcm mana...
mmg kronik abes nih...
everyday mamasue keluar lunch, sentiasa risaukan utk dpt parking balik kereta ke tak
sepatutnya level ni utk staff je
tp since tak de sapa yg nak pantau, mmg student sesedap rasa parking sama
pernah few times la mamasue menyinga....mamasue suh student yg tgh parking tu kluar balik...
then mamasue masuk la
tp dah 4-5 kali bt mcm tu, takut plak klu ada yg nakal2 tu karang diorg ape2 kan keter mamasue plak
sian kan kitorg....kekadang tu mcm nk kluar muscle ni sbb asyik dok tolak keter je
dah kena block sbb keter double park...
tempat korang ade yg mcm ni x?
Related Posts with Thumbnails