Wednesday, November 7, 2012

not well

sekarang ni tgh musim agaknya...budak2 tak sihat
anak mamasue dua2 tak sihat
muntah and cirit
sian tgkkan
mamasue dah EL 2 hari...hari ni dhiya sorang je yg still muntah, tp medina tinggal cirit je
start dr monday morning...morning yang tak masuk subuh lg
tetiba dhiya kejut papa, sakit perut katanya...
so papa sapukan minyak angin
lbh kurang setgh jam mcm tu, medina plak tetiba dr tido tu, ngerang2...sambil tonggeng...
mamasue tarik dia balik bg tido elok2
dia still nak tonggeng gak...
sekali dia muntah...huih...mcm exorcist tu
mamasue dah saspen,bukak lampu
lepas dah lap2 muntah dia, tutup lampu nk sambung tido balik
tetiba kakak dhiya plak sambung
pk punye pk punye pk...
mamasue saspek diorg ni dah jangkit kt hospital ni
sebab sabtu lepas,kitorg ke hospital, ziarah anak kazen mamasue, tijah tu....warded kes sama lah
pagi2 subuh tu gak mamasue declare EL dgn bos pastu terus bwk ke hospital
smp je kt hosp, dgn doktor pun muka mcm tak mandi check both of them
doktor kate,mmg ramai budak yg kena warded sbb jangkiran virus cenggitu skrg ni
since anak2 mamasue ni tak dehydrate,dia just bg ubat n balik 
medina yg plg byk cirit...siap najis tu bertakung je dlm pampers...huhuhu
kakak dhiya tak seteruk tu tp tak larat sbb payah nak mkn...tak de selera kot
papa pun kena gak...cirit n loya...tp papa kt kltn...sian papa
so mamasue nk nasihatkan kwn2...cuci tgn selalu
virus tu mudah berjangkit

5 yg dah komen:

Nafira usof said...

alahaiii..siannye..moga cepat sembuh yer dhiya n mdina..

Nens Collection said...

siannyer..semoga cepat sembuh buat anak2 sume..;)

iela said...

tu la.. bulan lepas aku, husband aku dengan anak aku sekali kena.. huhu..nasib baik sehari dua je.

iera said...

betul la mamasue,1 family iera kne cirit camni gak..bukan sebab makanan tp virus.yang paling kesian kat darwisy la..dah 2 mgu tak baik2 lagi..iera pun kena..muntah n dlm masa yg sama cirit.huhu

Irsya Healthy House said...

alahai..seksanya kalau kene cirit, loya, muntah skaligus.. mamasue n kwn2 lain boleh try nutriferon utk tgktkn balik imune bdn kte :) bole ke blog sy jenguk2 supplement utk diri sendiri, famili n anak2 :)
*love n hugs*

Related Posts with Thumbnails