Wednesday, November 28, 2012

dhiya and her bestfriend

ni dhiya n her so-called bestfriend...laila
nmpk kamceng gila bila diorg ni main sama2...
tp dlm diam, dhiya ni makan dlm bila kwn ni kata rupa dia mcm cina
heheh
smp nanges2 dia cerita kt mamasue...dia mcm stress bila kwn dia kata dia cina
mamasue pujuk dia...mamasue kata,"dhiya ckp la kt kwn dhiya...nama dhiya, Dhiya Farisha Bt MOHD AZWAN...bukan Dhiya Farisha Bt WONG CHONG WEI..."
dhiya reply,"LEE CHONG WEI la mama...."
=D ..."eh...silap! Lee Chong Wei"
pastu baru dia tersenyum...
mcm ni pun blh jd stress kan...tak terpk plak mamasue...


Tuesday, November 27, 2012

Dhiyas

sejak dah pandai pose 2 beradik ni, mamasue suka snap gambar diorg...

layankan je lah 
 gambar gelap sbb on lampu tido je...dah nak tido pun sempat posing
 ni pulak tent yg mamasue letak kt bilik kakak dhiya...almaklumlah...bilik baru make over...kate dah tido bilik sendiri =P

bab posing maut ni mmg menang kt baby tua mamasue ni....blh la pos kt urtv =)

Monday, November 26, 2012

dhiya face painting

pantang ada...pantang nampak....
mesti nak jugak...

hari sabtu lepas, setia city mall ada bt event...tak tau event apa
so ada booth2 kt tepi2 tu...
antaranya booth face painting ni la
dhiya mestilah nak...
tp mamasue ajak pegi makan dulu sbb masih belum lunch walaupun dah lewat
masa tgh makan tu, smp nak tercekik2 mamasue makan sbb dhiya dah tak sabar
walaupun umur dah 5 thn, tp klu benda yg dia nak kita tak dpt nk ikut, dia akan merengek dan merengek dan merengek smp rasa fed up dibuatnya
dia takut kedai tu tutup....
dah settle mkn bagai nk tercekik tu, terus pegi balik booth tu
rupanya free...lagi lah bagus...
dhiya pilih gambar yg paintingnye kale pink je semua
so bila turn dia, dia tunjuk kt budak tu gambar tu...
ada heart kt dahi....(kalau ikutkan gambar tu semuanya pink)
tapi budak tu buat ade frame kale hitam plak...=)

Thursday, November 22, 2012

johan & ain hawani


tak suka betul part ni ok...
poyo tahap gaban yang tak blh blah bila johan tu kata,'u owe me ain'...
kalau mamasue jd ain, mamasue tarik2 rambul dia yg rebonding tu...
dah la couple dgn kwn baik nye bestfriend senyap2
pastu nk blame ain sbb berstatus isteri lg dgn adam
eee....

hihi...sesi lepas geram

Monday, November 12, 2012

topi hebat

cuba korang tgk gambar kt bwh ni....
nmpk tak lelaki indon tgh jln, pastu dia sangkut topi kt blkg dia
topi construction tu....
topi contruction tu yang hebatnya mamat tu combinekan dengan helmet construction yg keras tu
hahaha...hebatkan...ni klu masuk pertandingan creative innovation ni...blh menang kot
klu pki helmet tu aje, mmg terdedah kepada panas terik matahari
kalau pki topo lembik tu aje, tak selamat klu ditimpa batu...
so, dia combinekan 2-2...
CREATIVE kan???


Wednesday, November 7, 2012

not well

sekarang ni tgh musim agaknya...budak2 tak sihat
anak mamasue dua2 tak sihat
muntah and cirit
sian tgkkan
mamasue dah EL 2 hari...hari ni dhiya sorang je yg still muntah, tp medina tinggal cirit je
start dr monday morning...morning yang tak masuk subuh lg
tetiba dhiya kejut papa, sakit perut katanya...
so papa sapukan minyak angin
lbh kurang setgh jam mcm tu, medina plak tetiba dr tido tu, ngerang2...sambil tonggeng...
mamasue tarik dia balik bg tido elok2
dia still nak tonggeng gak...
sekali dia muntah...huih...mcm exorcist tu
mamasue dah saspen,bukak lampu
lepas dah lap2 muntah dia, tutup lampu nk sambung tido balik
tetiba kakak dhiya plak sambung
pk punye pk punye pk...
mamasue saspek diorg ni dah jangkit kt hospital ni
sebab sabtu lepas,kitorg ke hospital, ziarah anak kazen mamasue, tijah tu....warded kes sama lah
pagi2 subuh tu gak mamasue declare EL dgn bos pastu terus bwk ke hospital
smp je kt hosp, dgn doktor pun muka mcm tak mandi check both of them
doktor kate,mmg ramai budak yg kena warded sbb jangkiran virus cenggitu skrg ni
since anak2 mamasue ni tak dehydrate,dia just bg ubat n balik 
medina yg plg byk cirit...siap najis tu bertakung je dlm pampers...huhuhu
kakak dhiya tak seteruk tu tp tak larat sbb payah nak mkn...tak de selera kot
papa pun kena gak...cirit n loya...tp papa kt kltn...sian papa
so mamasue nk nasihatkan kwn2...cuci tgn selalu
virus tu mudah berjangkit

Friday, November 2, 2012

baru dpt guna

sejak mamasue tukar keter ni, baru mamasue dpt gunakan khidmat benda ni
selama hayat mamasue drive, benda ni tak brapa membantu
kalau panas terik smp silau-silau bijik mata ni, either mamasue akan pki sunglass or mamasue tutup je sket mata tu dgn tgn...
sian kan...?
tu la kekurangan yang terpaksa ditelan...huhuhu
tapi....sejak tukar kereta, benda tu amat2 membantu dikala terik matahari
nak tau apa bendanya...ni ha....mamasue pun tak tau la korg panggil apa bendalah ni

benda yg ada atas kepala bila kita drive tu...

sebab apa kereta lama tak blh, kereta baru blh?
sebab, kt keter baru ni, seat tu blh kasi TINGGI....=P
ha..ha..ade la yg tgh gelakkan tu
ala,tak kisah pun...ade tak kwn2 yg kiut miut lain pun mengalami masalah yg sama mcm mamasue ni?

Thursday, November 1, 2012

senyum

si cinonet dah pandai posing senyum
walaupun mata tertutup, gigi tak seberapa tp tetap cute
kakak dhiya pun dgn posing korean style katanya
layankan je la




Related Posts with Thumbnails