Wednesday, October 3, 2012

mamasue on Atkins Diet

mamasue just started Atkins Diet ni...more than a week dah
so far, mmg terasa badan ni ringan sket...
perut pun mcm ada hilang sket
mana tak hilang weih...makan balik2 telur, daging, ayam....
dok ulang benda tuuuuu lah 
sayur mayur ni...by default, mamasue mmg tak brapa selera sket...
almaklumlah karnivor...
makan sikit je lah...
mcm gambar atok kt atas tu, kebanyakkan gambar mknan dlm tu la yg mamasue mkn
especially yg ada dlm kuali dia tu...hihihi
Atkins Diet ni tak de skip makan...setiap kali waktu mkn, kena makan...
tp mknan yg dipilih tu mestilah rendah karbo
1 hari tak blh lebih dr 35g karbo yg diambil
dan yg plg susah la bg mamasue, any foods yg berasaskan tepung pun tak boleh
adoi, tu la yg payah tu...jenis mamasue ni,mmg suka tgk tv sambil mkn2 biskut
biskut tak blh, yogurt pun high carb, caffein tak blh...nak perabih kuih raya pun tak blh...roti tak blh
apa yg boleh ni weeehhh
so mamasue beli cheese je...tu pun mkn gitu je
now each time nk beli brg, mmg dok rajin baca table kt paket tu...tgk brapa byk carbs yg ada
seboleh2nya yg plg minimum
oh!lupa plak nk mention, sib baik ade susu Alpha Lipit SD2 ni, at least perut mamasue tak terasa lapar sgt

kekadang tu tak perasan pun waktu berlalu tanpa mamasue isi perut ni lagi

korang pun ade start diet gak ke lepas raya ni?


4 yg dah komen:

Izan Ishak said...

chaiyok2 mamasue! hmmm... izan pun nak diet jugaklah~

Eliss Mie said...

lepas aku baca entry dari kevin dan sususejat , aku stop atkins diet :p

http://sususejat.com/diet-dari-barat-bukan-untuk-orang-malaysia/

http://kevinzahri.com/

Aidanisme said...

wah wah wahhh.. selim melim la mamasue lepas ni.. jeles ai!

iera said...

wahh..selamat berjuang kak sue...

Related Posts with Thumbnails