Monday, October 29, 2012

no picture perfect

susah betul nak dptkan snap yang perfect
yang 5 tahun peel mcm ni, yang setahun peel mcm tu
abes bunyi2an dah buat utk nak dptkan snap tepat muka Medina tu
tp akhirnya mesti terbalik la, terbongkang la, terkangkang la
so layankan je la gambar2 yg dah snap ni




Tuesday, October 23, 2012

Happy Birthday Luv

semalam birthday hasben mamasue...
present still pending lg sebab mmg bukan senang nk beli something yg dia akan suka
so senang cerita, biar dia pilih betul2 apa yang dia nak...nanti belikan je
so far taste papa ni susah sket....
a few days before birthday papa, mamasue nye birthday planner (dhiya la sape lg...) dah plan baik punye kek apa utk papa dia tahun ni
dia decide, nak kek F1
mamasue rasa very very good idea...
kalau kek yang customized ni, mamasue usually akan order kt sini, rosezcupcake
actually, tukang bake tu adik dia kawan kpd adik mamasue
so, dari situ la tau psl kek diorg ni
 kek F1...cantek kan...

 rainbow kek inside...sedap...setiap layer tu flavour lain2


at the end of the day, anak2 la yg happy...mamasue wish all the BEST for papa dunia dan akhirat
semoga papa dipanjangkan umur, dikurniakan tubuh badan yang sihat dan berjaya
amin...

Thursday, October 18, 2012

dosa

hari ni mcm biasa tghari mamasue balik umah...
sesampai je kt umah, mak kate kt mamasue yg dhiya hari ni blaja psl DOSA
so mamasue pun tanya dhiya,

mama: teacher ajar dhiya apa pasal dosa...?
dhiya: teacher bukak youtube...
mama: kat youtube tu tunjuk apa pasal dosa...?
dhiya: tunjuk pasal dosa-dosa yang ada lah....pastu kitorang ramai-ramai nangeessss....kawan dhiya pun nanges...
mama: nape yg kawan dhiya tu nanges...?
dhiya: sebab mama dia tak tutup aurat (ala siannnyyaaa)

pastu dia cerita tu, dia dtg kt mamasue, cium tangan, siap kiss lagi...
minta maaf la konon2
tapi drama je semua tu....lepas tu buat perangai lama balik...

Monday, October 15, 2012

aku ingin putus...


Entah harus darimana ku memulai kata-kataku
Resah gelisah tak menentu, dari jauh lubuk hatiku
Bukan, bukan keinginanku tuk mencoba meninggalkanmu
Namun tak bisa ku jelaskan, aku takut menyakitimu
*courtesy of LirikLaguIndonesia.Net
Berat rasanya, berat rasanya untuk
Ungkapkan kata meski bualan hati

Sayang maafkan aku ingin putus
Sayang maafkan kita harus putus

Berat rasanya, berat rasanya untuk
Ungkapkan kata meski bualan hati

Sayang maafkan aku ingin putus
Sayang maafkan aku ingin putus
Sayang maafkan kita harus putus
Sayang maafkan aku ingin putus
Sayang maafkan kita harus putus

yang nak sangat putus tu ungu...mamasue tak pon...haha
kan lagu ni tgh HOT kan kat radio
anak dara mamasue pun melayan gak...
'aku ingin putus....aku ingin putus....'
mamasue pun saje la buat2 tanya...
mama: aku ingin putus tu putus apa dhiya....?
dhiya: putus CINTA lah...
(uiiiii.....I didnt expect that she's going to say that....)
mama: putus rambut kot.....ade ke putus CINTA...?
dhiya: putus CINTA la...sebab dia nak CARI YANG LAIN...
(ambboooiiii....kemain hang noooo.....budak2 zaman sekarang, jgn igt diorg ni tak paham yeaaa.....)




Tuesday, October 9, 2012

die hard fan...

ni ialah Kipas Panas Mati aka Die Hard Fan citer Adam & Hawa
setiap kali kitorg tengok citer ni, mesti dia yg depaaannn sekali
dia punye depan, orang lain mmg tak blh pegi depan dah
depan lagi, terjatuh la tv tu
setiap kali jugak la kitorang yang menonton ni tak dpt tgk full screen
mesti ada je kepala budak nih
rasa tak puas 
nak2 time sebelum nk brenti iklan tu...'cinttaaaaa'......dia pun sama lah 'cinntaaaa' nya dengan tgn2...
anak korang ada tak dah kronik mcm ni?

Wednesday, October 3, 2012

mamasue on Atkins Diet

mamasue just started Atkins Diet ni...more than a week dah
so far, mmg terasa badan ni ringan sket...
perut pun mcm ada hilang sket
mana tak hilang weih...makan balik2 telur, daging, ayam....
dok ulang benda tuuuuu lah 
sayur mayur ni...by default, mamasue mmg tak brapa selera sket...
almaklumlah karnivor...
makan sikit je lah...
mcm gambar atok kt atas tu, kebanyakkan gambar mknan dlm tu la yg mamasue mkn
especially yg ada dlm kuali dia tu...hihihi
Atkins Diet ni tak de skip makan...setiap kali waktu mkn, kena makan...
tp mknan yg dipilih tu mestilah rendah karbo
1 hari tak blh lebih dr 35g karbo yg diambil
dan yg plg susah la bg mamasue, any foods yg berasaskan tepung pun tak boleh
adoi, tu la yg payah tu...jenis mamasue ni,mmg suka tgk tv sambil mkn2 biskut
biskut tak blh, yogurt pun high carb, caffein tak blh...nak perabih kuih raya pun tak blh...roti tak blh
apa yg boleh ni weeehhh
so mamasue beli cheese je...tu pun mkn gitu je
now each time nk beli brg, mmg dok rajin baca table kt paket tu...tgk brapa byk carbs yg ada
seboleh2nya yg plg minimum
oh!lupa plak nk mention, sib baik ade susu Alpha Lipit SD2 ni, at least perut mamasue tak terasa lapar sgt

kekadang tu tak perasan pun waktu berlalu tanpa mamasue isi perut ni lagi

korang pun ade start diet gak ke lepas raya ni?


Monday, October 1, 2012

glowy like a rosie

bebaru ni mamasue baru je start diet...
Atkins Diet
so far, still good...
but that's not the story
story yg nak citer ni ialah pasal mamasue minum rose bud tea
sejak berAtkins Diet ni, mcm2 lah mknan dan minuman yg dah tak blh amik
coffee, nasi, biskut...anything yg berKARBOHIDRAT
so, tabiat minum kopi mamasue pun terpaksa diberhentikan sehingga lah mamasue kurus
so mamasue minum teh je la...aritu korek2 kt umah mak, terjumpa rose bud tea ni...
bancuh...tak tambah gula....pastu hidu...
wangi nya...mamasue pun tunjuk kt kakak dhiya...
mcm biasa, benda pelik2 ni mmg dia excited...
mamasue suh dia rasa, pastu puji2 dia yang nanti pipi dia pun akan blush mcm kaler rose tu
ni lah rupanya...bila dah rendam dlm air lama, tak dah brapa pink dah

ni pulak wajah anak dara perasan...=)
Related Posts with Thumbnails