Friday, September 21, 2012

medina formally on formula

mamasue secara rasminya telah membeli susu tepung utk medina semlm
tp mamasue tetap nekad utk breastfeed medina smp dia berumur 2 thn
mamasue decide utk beli susu tepung tu pun sebab mak mamasue kate yang medina ni minum susu badan tu sikit sgt, dia lebih prefer tonyoh2 botol susu dia kt meja smp tumpah2 susu 
and dia akan tunggu kakak dhiya nye susu yg tinggal saki baki tu sebab dia nak
so dats y la mamasue pun startkan dia dgn susu tepung
tp direct feeding tetap yg medina plg suke...hehe

gambar kt bwh ni ialah kisah tghari td...
mak mamasue bancuh susu medina dlm botol susu dhiya and bancuh susu dhiya dlm botol medina
pastu, pakat2 dengan dhiya, suh dhiya buat2 mcm nk minum dari botol susu dhiya
then bile medina nmpk dhiya nk minum susu, mcm biasa dia pun nak ape yg ade kt mulut kakak dia
kakak dhiya pun bagi dengan happy...dhiya plak minum gune botol adik tak jd hal je...asalkan susu

so tipah tertipu la si cinonet tu arini...dia minum susu dia but dlm botol kakak 



Thursday, September 20, 2012

medina and kuih bakar

medina kalau mkn apa2, mesti dia akan sumbatkan semua dlm mulut tu
ni la satu2nya anak mamasue yg mkn cenggini
seingat2 mamasue, dhiya tu tau gigit sikit2...sbb nak amik rasa dulu
tp yg anak kedua ni, al-pelahap sket...
tgk la rupa dia bile dia mkn kuih bakar biskut ni...
mmg serious gila...=)




mulut yg penuh dgn kuih...terjojol gitu je la kuih tu...
tak gigit tak telan....

Friday, September 14, 2012

lawak si dhiya ver 17...

al maklumlah bila ada anak kecik ni...abes keluar la balik lagu2 lama yg pernah nyanyi zaman budak2 dulu...
aritu mamasue ajar kakak dhiya main sep-sep, sambil nyanyi lagu ni...korang igt lagi tak?

malam yang sepi pi pi
pak mat jual topi pi pi
topinya koyak yak yak
pak man jual tempoyak yak yak
tempoyak nya basi si si 
pak mat jual nasi si si
 nasi nya enak nak nak
pak mat jual anak nak nak
anaknya hilang lang lang
pak mat jual gelang lang lang
gelangnya patah tah tah
pak mat jual getah tah tah 
getahnya putus tus tu
pak mat terus mampus pus pus

ni versi mamasue...sure kwn2 pompuan yg lain pun igt lagu ni...klu ada lelaki yg tau tu, agak musykil la sket kan....

tapi, ni versi dhiya...short n sweet je...

malam yang sepi pi pi
pak mat terus mampus pus pus...=D

Friday, September 7, 2012

Pre-Sambutan raya di ofis

of cos every year sambutan raya ni akan dilaksanakan
time ni lah kita semua nak show off baju raya glamer masing2
tak lupa juga booth yang akan dihias secantik-cantik yang boleh
dah kate orang IT, ramai antara kami yang berhati kering
kering kontang
masa berhias2 tu, rasa dah cukup cantik dah, tapi masa hari jamuan tu, booth orang lain tetiba siap berpokok2 bagai...
ade pernah sekali tu, siap berair terjun...mini je lah
tapi tetap la vas!
tapi tahun ni tidak lagi...
mamasue and kwn2 sejabatan betul2 ni kerah tenaga menghias
abes semua langsir2 kwn mamasue yg rumah dia dekat dgn ofis kitorg suh dia bawa
mamasue bawak mangkuk and lampu lip lap je
ni la booth kitorg....

gambar booth ni bukan final touch lg...tp ni je yg sempat mamasue snap...org bz la katekan

at last selepas di jugde, dapat la no 2...sebab yg no 1 tu, siap ade pokok pandan, pokok serai, rempah ratus, tikar lagi!



Thursday, September 6, 2012

Drama Adam & Hawa


sejak ada drama ni, mamasue n dhiya tak sabar2 nak tunggu kul 10pm...


mamasue suke aaron aziz je, kalau bukan aaron aziz yg berlakon, mebi tak tgk kot..huhu...
drama ni dari isnin sampai khamis je...so hari jumaat malam tu kitorg mcm tak best la
schedule dah lari
dhiya rajin search2 kt youtube pasal cerita ni and layan sorang2...
sampaikan lagu tema citer ni yg dato siti n hafiz nyanyi tu pun dia dah blh nyanyi
adik ipar mamasue kate, drama ni sampai 80 lebih episode...wow!lama tu...komitment tu...
korang layan x citer ni...?

Tuesday, September 4, 2012

Raya di rumah Atok Kelantan.

tahun ni kitorang beraya kt kelantan mcm dah terlewat...
a week after raya baru balik ke sana
reason is because tahun ni turn mamasue utk beraya kt sini dengan MAK
(tapi MAK plak pegi singapore tinggalkan mamasue beraya dengan maMAK kt Pelita je...siannnn)
tapi since ticket flight dah beli, so beraya dengan kt umah sendiri je lah....kalau tak, blh je balik terus naik keter...
1st day tiba kt kelantan tu dah malam sgt...dlm kul 11pm...tapi since kitorg ni baru smp, atok kelantan siap brenti belikan murtabak lagi 
mercun2 tak de sgt lah, sape je yg nak main, just byk bunga api je yg atok beli utk budak2 ni main...
 medina yg memula ala2 takut







 dah hari ke berapa beraya kt sana, papa bawak ke pantai...

 


 overall raya tahun ni blh tahan gak la....walaupun 2nd raya dah ke maMak kan...asalkan dapat beraya dengan keluarga, tu pun dah alhamdulillah....







Monday, September 3, 2012

Aktiviti beberapa hari nak raya

dah basi ke citer malam raye ni?
mesti dah masuk citer duit raye brape kan...?
ala, mamasue akhir2 remadhan tu, dah tak de mood dah nak ngadap laptop ni...
skrg ni, ade mood ke tak de mood ke, terpaksa la ngadap...=)
aktiviti malam raya mamasue mmg meletup2...
setiap tahun raya, mmg akan ade tokan yg supply mercun...
mana dia dpt supply ni, tak ditanya
kitorang tau, LETUP KAN AJE!
layankan gambar2 ni...










Related Posts with Thumbnails