Wednesday, August 15, 2012

Lee Min Ho on Faith

lee min ho...!lee min ho....!lee min ho....!!!
sarangeee...sarangeee....!!! (bukan utk mamasue ye, i tetap PAPA ho je)

agaknye histerical gini lah gamaknya bile Lee Min Ho ni dtg kt malaysia...
adik2 ipar mamasue je dah gila abes2an kt Korea ni...
dah mcm org korea lagi dr org malaysia rasanya...
anyway,bukan itu nk ceritanya...
cerita yg nk bgtau ialah pasal Lee Min Ho akan berlakon dalam drama terbaru!!!
YEAYYYY!!! tp yg mamasue paham, drama baru ni mcm drama zaman2 dulu sket....
kononnya Lee Min Ho ni mcm org kuat raja, dia termasuk dalam zaman skrg and terjumpa doktor wanita yang cantek...(gitu lah kot)
apa2 pun, try lah baca artikel kt bawah ni...

hensem tahap gaban!
(sib baik dpt papa, yg rupa pun ala korea...hikhikhik!ade yg termuntah darah ke? )
Actor Lee Min Ho will be taking his first step into the sageuk (historical drama) field with his first casting in the historical drama, ‘Faith‘.
In the upcoming SBS‘s Wednesday-Thursday drama, ‘Faith’, which will air around August, Lee Min Ho will act as Admiral Choi Young, as part of King Gongmin’s escort. He later becomes General Choi.
‘Faith’, a fusion sageuk, is about a Goryeo Dynasty warrior who meets a female doctor from the modern times, and together help make a king who will truly care for and heal the people. The drama will be produced by writer Song Ji Na and PD Kim Jong Hak, who’ve worked together to create hit dramas like ‘Sandglass‘ and ‘Eyes of the Dawn‘.
Through his agency, Starhaus Entertainment, Lee Min Ho stated, “Right when I read the script, I was pulled into it and read until part 6 in a dash…As I already like sageuks, and have been looking to appear in a sageuk for an image change, it seems like I’ve found an armor that fits my body.”src


taktik si dhiya

gambar buku kt atas tu ialah buku exercise dhiya...
semalam lepas dah balik dari berbuka dalam kul 1130pm gitu, kitorang terus start bukak buku ni
dapat la buat dalam 6 pages gitu
dekat page yg mamasue snap ni, ade gambar buah lemon, yang dlm tu ade ayat 'cuti sekolah'...
bermulalah taktik dhiya...

dhiya: (dalam nada nak nanges) mama...mama...dhiya...dhiya....bila dhiya bace je 'cuti sekolah' tu, dhiya pun rasa nak cuti lah
mama: (taktik perancis dia maiiii daaahhhh)...(mamasue pun terus jadi singa)...tak de maknenya! 





Tuesday, August 14, 2012

kawan-kawan iftar


ni adalah antara kawan2 semasa iftar dhiya and medina....
ade ramai lg, tp time ni tgh bz beriftar
gambar atas tu dr kini: mariam, dhiya, insyirah, the vas tebaboom mamasue and medina, and amirah
mariam and amirah ni siblings...
diorg tumpang sama2 beriftar dgn family kitorg, sebab..........?
hahahaha!!! 
sebab mamasue rasa, papa diorg ni menjadi imam di masjid tepi umah kitorg beriftar ni...
papa dia syeikh...dari mesir tapi dah lama kot menetap kt sini, so blh ckp fasih dah bahasa melayu
ade gak la wife dia sekali tu bawak mcm roti canai, tapi bukan....hahaha...makan cicah2 dengan kari daging
at 1st,mamasue terpk, kenyang ke klu mkn roti ni je....
mamasue punye pelahap makan (usually tak pelahap ok...=) ) sebab kari daging tu betul2 sedap dan daging tu betul2 lembuuuuuuttt....kenyang yang amat!

Monday, August 13, 2012

sagu hati dr kelab tazkirah

uniknya sagu hati kali ni...
dpt novel
'Nota Hati Seorang Lelaki'....
yang lelaki, dapat novel 'Nota Hati Seorang Perempuan' ke?
bila lah boleh nk perabeh baca ni....

Friday, August 10, 2012

projek manik dah siap!

TADAAAA!!!!


mamasue siapkan projek manik ni kt ofis je...
i tak curi tulang ok...no no nooo....
i buat time rehat je....
tak caye..? hehe...iye....
dats y la smp 3-4 hari baru blh siap ...
padahal projek manik kecil2an je
mesti happy kakak dhiya bile tau dah siap ni nanti
setiap hari progres projek ni mamasue akan tunjuk kt dhiya bile sampai umah....
projek ni tak blh bawak balik umah...kang selamat la Baby Na telan...
so mcm mana kwn2? ade yg nk tempah? blh mamasue bt fulltime, kaya blh brenti keje ...
muahahaha!




Thursday, August 9, 2012

ingat lagi tak lagu raya ni?

Hari raya hari yang mulia
penuh bererti kepada kita
tua muda miskin dan kaya
menyambutnya dengan gembira

Berhati-hati di jalanraya
semoga anda selamat tiba
kunjungi teman sanak saudara
bersama gembira di hari raya

Salah dan silap kiranya ada
bermaafanlah sesama kita
ucapan selamat hari raya
dari Eon untuk semua
ucapan selamat hari raya
dari Eon untuk semua..




Tuesday, August 7, 2012

manik


manik-manik ni mamasue baru beli tadi...
planning nye nak jahit kt baju kurung dhiya
design pun dah ada dlm kepala ni...
jadi ke tak mcm design yg nak tu, tak tahu lagi...huhuhu
jadi ke tak tu...satu hal....sempat siap ke tak, hal yang lain
nanti mamasue update lagi bila dah siap ye...
doa-doakan siap sebelum raya lah....=P

Thursday, August 2, 2012

unique name cards

bos, saya nk name card yg mcm ni.....
eee! save cost nya...

dan byk lagi kt sini



Wednesday, August 1, 2012

buka puasa mamasue 2012

Promo: Baby Be Dazzled kan raya anda!
sama gak mcm tahun2 lepas, buka puasa mamasue disponsor
alhamdulillah...
kadang2 lauk pauk yg lebih tu, membawa pula ke sahur...
so sahur pun sponsor lah...=)
tiap2 hari family besar mamasue akan kumpul di sini utk berbuka beramai-ramai...
setiap hari wajib ada bubur lambuk, apam balik dan putu piring...
so tak pernah timbul bab hari ni klu tak makan kuih tu, esok mesti tak ada....sebab semestinya ada!
thanks to family aunty and uncle mamasue yg rajin utk nk sponsor tiap2 tahun...
moga dimurahkan rezeki lagi =)

buah-buahan
lauk berbuka

kuih dan muih
kek 
ni actually utk anak2 yatim...
Related Posts with Thumbnails