Monday, July 16, 2012

Bon Odori

ari sabtu lepas, mcm biasa, mamasue and family akan ke pasar mlm 
usually utk carik makan lah...and mamasue suke beli bubur lambuk kt situ...sedap...
ada carrot, ada green pea ada kacang kuda kadang2.....ada ayam...sedaaapppp
eh...dats not the story...hehehe...terlebih sudah...

kitorg biasa pegi petang2...tp hari tu dah terlewat sket...so kluar umah nak dekat kul 7pm
astagfirullahalazimmmmm....
sekali punyelah jem....banyak tul kereta parking kt atas pembahagi jalan....bas2 pun penuh park kt tepi2...
orang jln kaki tepi2 tu pun ramai...semua menuju ke arah stadium...tepi kubur cina tu....huhu...
cina plg ramai mamasue nmpk...melayu pun ada...tp tak seramai mana....
ada yg pompuan2 tu, siap pakai kimono...???
elo...nak maghrib ni....

mamasue and papa kepelikkan...nak pegi mana diorg ramai2 ni...
mcm mana kita blh tak tau ada apa kt stadium ni
banner pun tak dak ...kot2 lah ada iklan kt mana2...tak dak pun...
jln nk ke psr mlm pun jem....tp kitorg berjaya divert ikut jln lain....

otw ke psr mlm tu, ternampak bas rombongan diorg ni, letak banner kt depan bas tu...
BON ODORI...
apa benda tu....
ha...nak tau tu kena baca kt sini....

pastu, bila bas tu dah lepas, kitorg nk sebut balik perkataan Bon Odori tu dah mcm terlupa...
mamasue pun tya papa...'bon pebenda eh...?
papa pun tak ingat...main petik je...'bon appetit...kot?'
mama,'bukan lah....'
tetiba dhiya pun konon nak tlg....'BON JELLA ....!'
=P

3 yg dah komen:

Kancilbiru said...

bon jella pun ok gak...hehehe

kartikel.com said...

hehe. bon odori

mama_izz said...

ni mesti ada stok tuk ulser...bonjelaa...hihi...oh ni alkisah jem tu sue...patut ala2 jepun..

Related Posts with Thumbnails