Friday, June 22, 2012

pesan mama vs pesan dhiya

semalam mamasue berpesan kt kakak dhiya....

mama : kak, esok kite kena bangun awal sket eh...mama nak cepat smp ofis
dhiya: nape?
mama: mama ade meeting pagi-pagi...kul 8.so mama tak nak dhiya dgn nanges2....smp umah nenek je, terus mandi
dhiya: ala...mama pesan la kat boss mama tu....mama kate kat dia, anak mama kate dia nak BANGUN LAMBAT
mama: huhu...mana blh ckp mcm tu dhiya.....

Monday, June 18, 2012

di kampung...


melengging je le...

Monday, June 11, 2012

mamasue to Kuantan

last 2 weeks, mamasue ke kuantan...
training....tp best le sbb blh bwk family...
jadual training pun tak pack, so light n easy je...
especially kakak dhiya

a day before nak pg tu, masa tgh packing baju, kitorg suh dia try swimsuit dia
sekali nmpk nenen sudah....
petanda kene beli baru lah ni...
sesampai je kt Kuantan tu, hotel yang kami menginap ialah The Zenith Hotel
betul2 ngadap East Coast Mall
mmg tak menjadi masalah untuk bershopping
so misi mencari baju mandi kakak dhiya pun dimulakan
dan akhirnya...



mlm tu, vendor tu blanja mkn kt Ana Ikan Bakar...
tak jauh dr hotel
katanya famous la kt Kuantan ni
dari jauh lg dah nmpk kereta berduyun2 parking
so mmg susah la nk jumpa parking 
dah terlepas kedai Ana Ikan Bakar tu, jumpa 1 parking kosong
papa pun park...kitorg pun dah tak sabar nk turun...
ada pekerja kedai Ikan Bakar (bukan Ana Ikan Bakar, kedai lain tepi tu) dok tunjuk2 ke dalam kedai dia menandakan suh kitorg ni dah parking depan kedai dia tu,sila lah ke dalam kedai dia
since kitorg jln buat tak tau je, dia suh papa kluarkan balik kereta....
hoiihhh!!! sungguh tak sangka....
so, papa pun pegi la cari parking lain....kitorg yg lain ni masuk je terus dlm kedai Ana Ikan Bakar tu

banyak gila mknn yang mmg tak blh nak disumbat-sumbat dah dlm perut ni...
sayangnya...membazir je



Related Posts with Thumbnails