Wednesday, May 23, 2012

amarah mamasue...

semlm mamasue ke situ...saje jenjalan lepas hantar mak ke kelas agama kt area2 situ gak (bukannya nak join eh?)
masa tu ada la dlm kul 9pm...mak abes kelas dlm kul 1030...so,utk menghabiskan masa, selain cuci2 mata, papa ajak mkn skali kt situ
mcm biasa kitorg que...nak order meatball kt lelaki tu bila dah turn mamasue
tgh lelaki tu dok cedok2, papa kate kt mamasue suh minta jem merah tu lebih sket...(mamasue bukan suke pun jem tu)
pastu mamasue pun bgtau la kt lelaki tu, and masa tu lelaki tu dah setel cedok meatball n letak pinggan kt atas kaunter...dia buat order org blkg mamasue plak
so mamasue pun tunggu...tak amik lg lah pinggan meatball tu
then,bile lelaki tu dah setel org blkg mamasue tu,dia tya mamasue, 'ada apa2 lg ke?'
mamasue kate,'sy nk jem tu lebih pls...'
pastu, lelaki tu kate apa tau...'sos dah byk dah nak sos lebih2 bt apa...'
mamasue mcm,????
sambil pandang papa, mamasue angkat bahu...then amik pinggan meatball tu utk ke kaunter byr
isk...malu pun ada
marah lagi byk lah
ape ke biadap nye...ni mesti tak dpt la tu ! nak je mamasue ckp gitu...
kepala dah byk sgt air....smp jd bebal...
tak blh ke ckp elok2....
rasa tak de mood gak nak telan meatball tu, tp dah rezeki kan...klu tak mkn,sendiri yg rugi

p/s: klu mamasue bt entry ni mlm semlm, rasanya lg teruk kot ayat2 dlm ni...=(

Monday, May 21, 2012

hadiah teacher's day

last week, mamasue dpt sms dr principle dhiya...
katanya, Little Caliph diorang akan sambut teacher's day 18hb...parent blh contribute mknan...
so mamasue n papa just belikan kek apollo tu...jelly kecik2 tu...byk2...
 balik rehat jumaat tu, dekat pintu rumah lg kakak dhiya dah mengadu,
'mama...laila kate dia tak nk kawan dhiya...'
mama,' nape?...'
kakak dhiya,' sebab dhiya tak bawak present utk teacher...'
mama,'ala laila ni...tu pun tak nk kwn ke....tak pa, nt kite ajak papa pg carik present...laila tu bg teacher hadiah ke...?'
dhiya,' bagi...'
mama,' apa dia bg...?'
dhiya,' ntah...dia dah balut...'
so cuti sabtu and ahad kitorang, dok membuat kad utk teachers...dan carik la hadiah apa nk bg...
layan kan je lah gambar...








Thursday, May 17, 2012

my new toy

 good bye vios...7 tahun vios ni berkhidmat utk mamasue...dari mamasue bujang,smp dah beranak 2...
tak pernah buat hal pun keter ni...sedihnya...
banyak kenangan...tiap2 kesan kt keter ni semua ada cerita disebaliknya...
the latest yang berlaku pun, cermin tingkap keter jatuh...huhu...
smp terkoyak sket tinted tingkap...
smp vios ni dijual pun,tinted yg terkoyak tu tak pg repair pun...bye vios

WELCOME TO MAMA,CIVIC! 
barang yang lepas, jgn dikenang...muahaha!

 koyak plastik ceremony...

 kakak dhiya yg dulu emo-emo bila tau vios nk dijual, bila dpt keter baru, langsung lupa...=)

Wednesday, May 16, 2012

orang lain gi sekolah...orang lain yang happy


Monday, May 14, 2012

F1 Spain 2012 & Man City vs QPR


F1..F1...F1...
ni la feveret rancangan papa...
last saturday, qualifiying...1 hour to finish
yesterday plak, race...takes 2 hours to finish!
66 laps! 
my night was wasted sebab papa conquer tv
terasa slow nya nak tunggu si Maldonado ni abeskan 66 laps tu...
mamasue rasa, mamasue drive ke ofis lagi laju....huhu

dari kul 8pm sampai almost kul 10pm...barula abes f1 ni...
pastu papa sambung plak football....!!!
manchester city vs QPR...
my tv time was ruin horribly!
geng nak fight (kakak dhiya) dah tido plak
kalau tak blh la mamasue beradu tenaga dgn dhiya utk fight for tv


kesimpulannya....mamasue lipat je la baju yang bertimbun-timbun.....
pengorbanan seorang isteri di hari ibu

Thursday, May 10, 2012

Dhiya's 5th birthday

setiap tahun mesti sambut...
setiap bulan mesti dhiya akan kira bila lagi birthday dia...
sejak dah bersekolah ni, sambutan 2 kali
bajet pun abes 2 kali ganda...
mcm tahun lepas, mamasue tya teacher kt little caliph tu brapa ramai student kt situ...
katanya 20++ je...so mamasue pun sediakan la party beg and cupcake cukup2...
as for this year pulak....mamasue tya lagi teacher tu, brapa ramai student tahun ni...
katanya 50! plus teacher 52!
nak tersedak...
nak buh apa ni dlm party beg ni?
nenek dah pesan,jgn buh benda merapu...
nak beli benda yg best2, nak kena kali 52 tu....
sudahnya mamasue tempah 52 biji cupcake 
as for party beg plak (benda ni wajib ada...budak2 kan...)
mamasue buh oreo yg dlm peket ada 3 tu, belon, pudding jelly and cuppa chup...
party beg pun beil yg kecik je...so nmpk padat sket...HAHA

pastu kt umah plak...tetap sambut gak....
kek wajib ada....
tempah plak tu nk gambar apa....pandai sungguh la anak aku ni perabihkan duit....










Wednesday, May 9, 2012

dhiya's new bicycle



 
ni ialah hadiah utk birthday kakak dhiya tahun ni...sian kt dia dok naik basikal plastik je...
so tahun ni kasi upgrade sket...ke basikal besi...
tapi tetap ada 4 tayar...=)

untuk si bulat plak, mamasue tak belikan utk dhiya pun basikal tu...sj kasi feel je...pki je basikal plastik kakak dhiya...huhu...biasalah, dah jd no.2 ni, brg2 pun 2nd hand je....=P
dress merah yg baby na tgh pki tu pun kakak dhiya nye...
panties dlm tu pun kakak dhiya nye...
tinggal pampers je baby na punye....
=D


Related Posts with Thumbnails