Monday, April 30, 2012

The Incredible Papa


kalau dulu ada sorg je anak kalau nak ditimang-timang manja...
sekarang ni, kalau timang sorang, sorang lagi pun minta ditimang...
ni boleh patah pinggang ni...
sorang tu kurus meleper...yg sorang lg pulak kecik membulat...
campur berat 2-2 ni, blh naik muscle papa...belum campur timang mama lagi...hahaha!

Tuesday, April 17, 2012

SHE IS UP FOR SALE!


geram tak? tgk je lah muka dia yang boleh senyum tu...macam panjat kerusi tu tak de apa-apaaa je
baby na panjat kerusi tu sendiri...
dia akan terkedek-kedek,tolak tarik semua utk sampai atas tu
dulu agak payah sikit, tapi sekarang ni sekelip mata je dia dah blh ada kt atas kerusi mcm tu
segala benda yg kaki dia blh capai, pasti baby na akan ada kt atas tu 
meja tv,sofa, tangga, kerusi mkn, grill...

SHE IS UP FOR SALE!
(just kidding ye papa)

Friday, April 13, 2012

mamasue bertazkirah: surah Al-Fatihah

src
alhamdulillah...mamasue berjaya menarik minat family untuk tonton 30 minit bersama uzad Don setiap malam...
kul 930pm je, kitorang dah get ready depan tv 
dulu, time2 ni akan tgk channel 711,712, usually citer Next Top Model, Kim Kardasian...etc
sekarang, dgn telatah Uztad Don tu, Dhiya pun terkekek-kekek depan tv....alhamdulillah...
sejak tgk rancangan tu, baru lah mamasue tau sebenar2nya kepentingan surat Al-Fatihah ni
harakatnya kalau kita tak follow betul2, BATAL SOLAT...ngeri tul
actually, bila kita betul2 nak follow harakat tu, baru lah solat kita khusyuk (sbb betul2 nak jaga pembacaan)
for eg, kalau kita dah start bacaan bismillahirrahmaanirrohiiim dengan ending hiiim tu 2 rakaat, semua bacaan2 ending seterusnya KENA 2 rakaat. kalau kita dah start hiiim tu 4 rakaat, semua ending pun kena 4 rakaat...kalau 6, 6 lah...
dan, ayat terakhir tu waladdhoolliiinnn tu wajib 6 rakaat
fuh! byk yg tak tau sebelum ni...
so utk kwn2 yg dah tau,alhamdulillah, yg tak tau plak, marilah sama2 kita perbetulkan...

renung2kan, dan selamat beramal =P

Tuesday, April 10, 2012

Justifikasi bila kakak dhiya perlukan baju tido baru...


mamasue ni nak kata terlalu berjimat, tak lah jugak
cuma, kaka dhiya ni ada terlalu byk baju
sampaikan ade baju2 yang kurang dipakai
so,bila mamasue korek-korek balik,jumpa balik baju tido dia lama2, mamasue pakai kan je...
cumanyaaaa.....
seluar dah smp lutut!
setakat baju tido je kannnn....hihihi


Tuesday, April 3, 2012

mamasue ke Petrosains

mamasue kan dah janji nak bawak kakak dhiya ke Tmn Burung...
tapi hari yang dah janji nak pegi tu,tetiba hujan pulak
so mamasue ubah destinasi ke Petrosains KLCC
since cita-cita kakak dhiya nak jd astronaut, so dia happy sgt
bukan main ok cita-cita...mamasue dulu paling tinggi nak jadi doktor je
anak-anak zaman sekarang ni, nak jd astronaut! tak blh blah...
apa-apa pun...amiiiinnnnn

 ni lah bakal astronautnye...
 cik bulat ni follow je,asalkan perut kenyang

 bola tu tak de pun kt situ sebenarnya
 sama juga dgn kereta ni, tak de kereta pun sebenarnya kt situ, semua tu pantulan!



Monday, April 2, 2012

Hobi Cik Bulat saya part 2


kalau ada setingkat lagi bakul tu pun mamasue rasa dia akan panjat!
Related Posts with Thumbnails