Thursday, March 22, 2012

Kakak dhiya dan Taman Burung


hari ni sepatutnya dhiya ke taman burung...
ikut rombongan tadika dia
mula-mula tu mamasue mmg dah agree utk dia ikut sama, 
tp since kes culik-culik baru ni, mamasue cancel
ditambah pulak dengan kes culik budak 15 thn tu
terus mamasue sms teacher dhiya,confirm cancel
tapi rupa-rupanya budak 15thn tu TIPU!
tp mamasue tetap dgn hasrat, cancel kan jugaklah dhiya pegi ke taman burung tu

bab meng-explain pun berlaku
mamasue kate,'kt luar tu byk org jahat...kalau dia culik dhiya, dia curi dia dr mama...dia bakar dhiya, pastu dia potong-potong dhiya...mcm mana? mama carik-carik pun nanti tak jumpa?"
so dia pun setuju lah, dengan harapan nanti mamasue n papa sendiri akan bawak dia ke taman burung tu

the next day, dhiya balik sekolah, citer kt mamasue
katanya,'mama, laila kate mana ada org jahat kt taman burung...'
mamasue,'dhiya ckp kt laila apa?'
dhiya,'dhiya kate kt taman burung tu ada org jahat. nanti org jahat tu curik laila,potong tgn laila, bakar laila...baru tauuuu'
=)

p/s: biar anak nangis, jangan kita yang menangis....

3 yg dah komen:

Eliss Mie said...

anak aku nak kena pi library sek 13 tu april ni..rsau jugak aku nak lepas..hahaha..dilema

Atia said...

hahaha...adoyai....percaya jer dhiya ngan apa mama cakap....tak per....betul3....biar dia menangis jangan kita menangis kan?

mama_izz said...

hahahaha..mesti laila cita kat mama dia mama dyia cakap "**&%$$#@*&*^*&^bakarrrr...kikiki....cita budak2...best!!hihi

Related Posts with Thumbnails