Thursday, March 22, 2012

Kakak dhiya dan Taman Burung


hari ni sepatutnya dhiya ke taman burung...
ikut rombongan tadika dia
mula-mula tu mamasue mmg dah agree utk dia ikut sama, 
tp since kes culik-culik baru ni, mamasue cancel
ditambah pulak dengan kes culik budak 15 thn tu
terus mamasue sms teacher dhiya,confirm cancel
tapi rupa-rupanya budak 15thn tu TIPU!
tp mamasue tetap dgn hasrat, cancel kan jugaklah dhiya pegi ke taman burung tu

bab meng-explain pun berlaku
mamasue kate,'kt luar tu byk org jahat...kalau dia culik dhiya, dia curi dia dr mama...dia bakar dhiya, pastu dia potong-potong dhiya...mcm mana? mama carik-carik pun nanti tak jumpa?"
so dia pun setuju lah, dengan harapan nanti mamasue n papa sendiri akan bawak dia ke taman burung tu

the next day, dhiya balik sekolah, citer kt mamasue
katanya,'mama, laila kate mana ada org jahat kt taman burung...'
mamasue,'dhiya ckp kt laila apa?'
dhiya,'dhiya kate kt taman burung tu ada org jahat. nanti org jahat tu curik laila,potong tgn laila, bakar laila...baru tauuuu'
=)

p/s: biar anak nangis, jangan kita yang menangis....

Wednesday, March 21, 2012

Hobi Cik Bulat saya



ni lah hobi nya! penat wooooo....kejap2 panjat tangga..kejap2 panjat tangga...
kekadang tu, dia siap boleh duduk kt anak tangga tu, sambil kuis-kuis kaki dia kt lantai...
eeee! mmg geram mcm nak gigit2
pernah terlepas smp ke anak tangga ke-4...
gate nenek plak tak bg pasang...sebab nyusahkan byk orang...huhuhu!

ape hobi cik bulat anda?

Tuesday, March 13, 2012

tepuk 3 kali

kakak dhiya skrg ni dalam transition untuk bersolat setiap hari...
solat maghrib je...sbb time tu je dia blh bg full commitment...
tu pun setelah dia tgk cerita Tanah Kubur kt tv...
sejak daripada tu mmg rajin nak solat maghrib...
kekadang dia nak solat dgn papa, kekadang dgn mamasue...

ceritaya....mamasue kalau bersolat, mamasue akan lebihkan berdoa semasa sujud terakhir...
so kirenya lama sket la mamasue bersujud tu
masa mula-mula kakak dhiya solat dgn mamasue dulu, bila mamasue duduk selesai dari sujud, mamasue perasan kepala kakak dhiya tgh pusing (dlm posisi masih bersujud) tgk mamasue...kikiki....mesti dia pk apsal la lama sgt nih....
dan yang terbaru ni pulak, dia tak pusing kepala tu tapi dia tepuk punggung mamasue 3 kali...HAHAHA
mamasue nak tergelak...reflects kan...sorry Allah...
after that papa tegur, kalau dah tau ada makmum budak kecik nih, jgn la sujud lama-lama....


Thursday, March 8, 2012

makan sayur...

anak mamasue mmg pandai mkn sayur...
senang je nak pujuk dia mkn sayur2 tu...
mamasue bgtau kt kakak dhiya...'dhiya igt, LISA SURIHANI tu cantek gitu je ke???'
'dia cantek sbb dia makan sayur tau...'
so dhiya pun makan la dgn lahapnya....
anything psl LISA SURIHANI dia nak eh....
losyen GARNIER pun dhiya pakai...
semata-mata sebab LISA SURIHANI pun pakai...
dhiya pernah kate kt mamasue,' mama kena lah pakai, sebab kulit mama kan HITAM...'
sungguh LASER mulut anak-anak zaman skrg...
nasib mama tak LASER je balik
src

Tuesday, March 6, 2012

cik bulat saya




cik bulat mamasue ni mmg suka aksi-aksi lasak skrg...
tak padan dgn usia dan jantina (tengah pakai dress lagi)
mcm dalam gambar-gambar kt atas tu, piano kakak dhiya tu di terbalik kan...
pastu cik bulat nak cuba duduk kt atas batang tengah tu...
apa lagi, hasilnya of cause lah cik bulat jatuh...
ni sempat la mamasue snap, yg tak sempat snap gambar of cause jugak byk lagi...
panjat meja tv, panjat tangga...selagi boleh nak panjat....
muka tu, baik lebam sana, lebam sini pulak
baik luka sana, luka sini pulak....
klu anda ada cik bulat....ape cerita cik bulat anda?

Monday, March 5, 2012

happy birthday to me...happy birthday to me!

dah tua! itu lah perasaannya...
uban pun dah ada...anak pun dah 2...
life is too short...so nikmatilah selagi ada!
3rd march aritu bday mamasue....
papa belanja mamasue kek...comel n kuit je mama tuannya birthday (toloongggglah!)

atas kek tu ada handbeg...rupa-rupanya present pun dapat handbeg....
(padahal dah dapat handbeg baru pegi pilih kek....=P)

tq to everyone yang wish mamasue...
yg tak wish lg, tp nanti-nanti nak wish pun....tq gak ...in advance...
tq gak utk vc sbb bg e-card ni...


Friday, March 2, 2012

ada yg tersepit...nasib baik boleh keluar...

sib baik jumpa baby na kt  mana....

Thursday, March 1, 2012

kugiran di rumah sendiri...

apa blh buat, its in the blood =)

as papa said, that is his 1 out of 2 fans!
Related Posts with Thumbnails