Wednesday, February 15, 2012

Dear Nuffnang...

Dear Nuff,

Today is the most glorious day of my life as a blogger. I already received the cheque that you sent, thank you...I've been waiting for it impatiently. Eventhough the amount is not as much as I hope it would be, but I think its more then enough for me to JOLI-JOLI....heheh...

Thanks again.

p/s: please do not hesitate to put more ad into my blog. FYI, I have another blog aslo =P


Your Nang,
mamasue

yuna bila tembam dan sepet

ada rupa yuna x? =)

pipi tu ada matching x dgn epal kt tudung tu? =P

Tuesday, February 14, 2012

TAK SENONOH! KERJA SAPA NI!

few days ago...mamasue pegi tesco shah alam...
dah janji nak belikan dhiya sticker...sesambil rembat lah apa-apa yang nak makan kat umah nanti
so bile lalu kt tempat susu, mamasue ternampak yogurt...terasa teringin...
so rembat lah 2-3 biji...tak sempat nak pilih-pilih flavour sebab dhiya dah sakit-sakit perut nak uk-uk...
mamasue cukup malas nak nyinggah-nyinggah public toilet ni
ditambah pulak dhiya tu suka bercakap-cakap dalam tempat sempit,berbau dan basah tu....eeeee!
so mamasue pun amik je 2-3 yogurt tu, terus bayar n balik cepat-cepat...

2 daripada 3 yogurt tu dah abes makan dah...tinggal lagi 1 je 
semalam sesampai je kt umah, bukak peti ais, capai yogurt....
aik!dah terbukak lah seal dia...mesti papa yg bantai nih....tak pa lah, laki bini....
mamasue kopek sudu yogurt yg melekat tp penutup tu, sambil duduk mamasue tanya papa;
awak makan eh yogurt ni?
papa kate;tak pun
eh! ni dah terbukak ni....dah tinggal separuh.....
eeeeeeeeeee!!!!
pastu, mamasue tgk sudu yogurt yg melekat kt penutup tu....dah ada bekas yogurt! eeeeeEEEEeeeee!!!!!
TAK SENONOH! KERJA SAPA NI!

utk kawan-kawan semua, teliti lah yogurt tu before membeli....

Friday, February 10, 2012

Kenduri cukur jambul Imah's new born baby

last monday...kan cuti kan...
BFF mamasue bt majlis cukur jambul untuk baby dia....
comel nya...mcm peri-peri...hihihi
dgn headband nya...dgn dress renda-renda nya...
padahal baru 2 minggu....
yang paling menarik nya, baby tu dah pakai name tag...mcm name tag gomen tu...hitam putih tu...
senang sket kejer mak nye...tak yah nak menjawab byk kali kalau orang tya nama anak...=P
so here she is...mawaddah sofiah



Thursday, February 9, 2012

Happy 1st Birthday Medina!

Her birthday was yesterday,8 Feb...tapi we all celebrate on Tuesday, 7 Feb...kan cuti....
celebrate kecil-kecilan je...tak mcm celebrate zaman kakak dhiya dulu
nenek pun dah tua...tak larat nak layan orang ramai-ramai...
so mamasue just beli kek...wajib ada la kan...even medina tak reti, tapi kakak dhiya AMAT MENGERTI!
mamasue beli cupcake...
even prezent medina pun mamasue tak beli lg....
kalau beli sekarang, nak kena beli 2....(sebab kakak dhiya yang AMAT MENGERTI tu...)
so,beli later-later je lah....mebi masa MAY nanti, masa birthday kakak dhiya
alahai, sib baik la medina ni tak paham apa-apa lg....
sian baby na....
apa-apa pun, mama wish medina a WONDERFUL LIFE!





Thursday, February 2, 2012

aisehmen! macam mana boleh tak ingat...

semalam, mamasue baru je sampai rumah mak dr ofis....duduk-duduk je dhiya dtg and tanya,

dhiya: mama...mama...cuba teka ahad ni birthday siapa?
mama: (ala...ni mesti geng-geng dia kt skolah ni...) tak tau la dhiya...
dhiya: birthday RASULLULLAH
mama: (adoiaaiiiiii.....!macam mana blh lupa nih)

Do'a Sambut Datangnya Pagi Agar Jadi Permulaan "Segala" Kebaikan

Do’a Menyambut Datangnya Pagi
Ashbagnaa wa ashbahal mulku lillaahi ‘Azza wa jalla, wal hamdu lillaahi, wal kibriyaa’u wal ‘azhamatu lillaahi, wal khalqu wal amru wallailu wannahaaru wa maa sakana fiihimaa lillaahi Ta’aalaa. Allahummaj’al awwala haadzan nahaari shalaahan wa ausathahu najaahan, wa aakhirahu falaahan, yaa arhamar raahimiina.
Artinya : Kami telah mendapatkan Shubuh dan jadilah segala kekuasaan kepunyaan Allah, demikian juga kebesaran dan keagungan, penciptaan makhluk, segala urusan, malam dan siang dan segala yang terjadi pada keduanya, semuanya kepunyaan Allah Ta’ala. Ya Allah, jadikanlah permulaan hari ini suatu kebaikan dan pertengahannya suatu kemenangan dan penghabisannya suatu kejayaan, wahai Tuhan yang paling Penyayang dari segala penyayang.

Wednesday, February 1, 2012

mamasue and family ke Felda Residence Tekam, Jerantut, Pahang.

kali ni mamasue pegi sebab ada Bengkel...
biasa lah, kalau berbengkel, lagi afdal buat kat luar which is jauh daripada ofis 
dengan niat tiada gangguan
mamasue pegi sebab menggantikan bos yang tak dapat pegi...kira adhoc lah ni
sian papa kena amik cuti sebab bengkel nya dari sabtu sampai ke isnin
dah la cuti sikit, tapi berabis sebab benda-benda gini rasa mcm tak berbaloi plak...
tapi look at the bright side, dapat la pegi Jerantut tu...kalau tak mmg sampai2 pun ke sana...
Felda Residence tu dalam area Pejabat Felda tu jugak...
besar tempat tu...ada petrol station lagi 
tapi kecik je lah, ada 2 tempat je untuk kereta
bangunan tu dah ada since 1972...tapi di refurbish menjadi cantek...


mesti nak kene masuk pool punya
adik yg teringin...tapi mamasue buat2 tak paham je

Related Posts with Thumbnails