Wednesday, January 25, 2012

mamasue ke Cyberview Lodge

isnin lepas, mamasue dan family besar kitorang ke Cyberview Lodge Resort
tempat baru kan ni?
walaupun Cyberview ni kt Cyberjaya je...tp bila dah masuk dlm tu, rasa mcm bukan kt Cyberjaya plak...
mamasue dapat bilik dekat dgn swimming pool
gamaknya, seronoklah kakak dhiya 
kite layankan gambar je lah ye




 

 mcm orang redah banjir pun ada gak nih...=P
 kite tgk je lah...
 konon nak suruh papa rendam kaki Medina je....sebab pakai pampers,sian plak org lain nanti =P
 tapi akhirnya rendam jugak....selamatlah sesape yg tertelan air nih...

penatnya bila balik rumah tu, tak terkata....flat rasa badan nih, balik kelantan pun tak sepenat nih...
overall, menyeronokkan......ada tasik gak kat sini untuk yg kaki pancing
boleh lah nak menerai kalau malas nk bercuti jauh2

Friday, January 20, 2012

lawak si dhiya ver 16...

semalam dhiya kate nak solat asar sama-sama...so mamasue suruh dia amik wudhuk, and ikut papa solat...
dhiya bentang sejadah dia mengadap tv...sambil-sambil solat tu, mamasue perasan dia pandang tv, tapi mulut kumat kamit...

mama: solaaattt....
(pastu mamasue tgk dia masih kumat kamit tp pandang tv)
mama: solaaatttttt......
(tetiba....)
dhiya: solat lah niiii......
=D

Wednesday, January 18, 2012

dah mcm nak masuk dlm tv



Tuesday, January 17, 2012

mischievous Baby Na

Wednesday, January 11, 2012

nama baru dhiya

dhiya: mama, jangan panggil dhiya dhiya tau...panggil nama baru dhiya tau...
mama: ada nama baru ke? apa nama baru dhiya?
dhiya: shasha alya...(scha al-yahya la ni sebenarnya....)
mama: tu ke nama baru?
dhiya: eh...tak lah....LISA SURIHANI
mama:

Monday, January 9, 2012

I beli je...

mamasue beli je...menyokong industri perfileman negara =D
mamasue tgh jenjalan kt Empire, lalu je depan Speedy tu, ternampak CD ni letak kt depaaaannn skali...
terus pegi beli...
balik-balik je rumah, terus gelapkan lampu hall, bukak table lamp je...
konon-konon nak bagi feel wayang sket lah
CD Ombak Rindu....

apsal org kate sedih sgt...tak nanges pon...
mebi nak nanges pun tak blh...kakak dhiya tu asyik,'nape mama?nape mama?' tak sudah-sudah...
overall, kesimpulan mamasue pasal cerita ni, mcm cerita hisdustan lah....

Thursday, January 5, 2012

update : sekolah untuk Kakak Dhiya

mamasue dah seriously survey-survey sekolah rendah utk kakak dhiya, siap dah kol-kol sekolah tu lagi...
kalau untuk sekolah rendah kebangsaan biasa tu, untuk warga selangor, boleh mula registerkan anak-anak anda dari sekarang ye...
register online sahaja, utk jimat kan kertas

kalau sekolah rendah kebangsaan, mmg tak terpk lagi kt area mana...
most probably yg dekat dgn umah nenek nya...senang sket nak hantar balik...

kalau sekolah rendah agama integrasi ni, haaa...yg ni mmg mamasue bg extra pemikiran sket....
nak lah sgt kakak dhiya ni dpt masuk sekolah agama....
as for mamasue yg membesar kt town, mmg mamasue rasa dugaan tu memang banyak
silap pilih kawan, environment yang tak elok, abes lah anak-anak kita....

so mamasue mmg prefer sesgt kalau dpt sekolahkan dhiya kt sekolah agama je....tapi...ada tapinya...
sekolah rendah agama integrasi ni abesnya pukul 330pm...sah-sah mamasue susah nak keluar amik dia balik
kalau nak gak, mebi mamasue kene pk kan cara lain...cthnya amik transport bas sekolah misalnya
ni sekolah agama yg mamasue bg priority sekarang:


ni websitenya:  www.sripintar.edu.my

sedang mamasue search kt google logo tu, mamasue terjumpa quote ini : 

seram kan papa-papa sekalian...tu baru anak perempuan, belum isteri lagi....huhuhu
marilah kita sama-sama mendidik anak-anak kita dgn ajaran islam dari kecil lagi....



semalam di Le Meridien

semalam mmg dah readykan perut yg lapar utk ke sana...
kalau ada couple-couple yg dah plan utk beromantik-romantik dinner kt Le Meridien tu, mamasue minta maaf lah korang tak dpt nak beromantik sbb meja kitorg mmg bising...almaklum lah ramai...
haaa...pjg kan meja...
  
 uncle mel & mak maz (dua-dua cousin mamasue tapi diorg bukan laki bini...=P )
kak ila(omar's beloved nanny) and omar (anak uncle mel)

kitorg duduk situ sampai orang dah nak tak de...tetiba mamasue rasa, apsal tetiba mcm meja kitorg je yg dok berbunyi...rupanya orang dah tinggal sket....
Baby Na pun dah gosok-gosok mata...kitorg balik dgn perut yg kenyang kul 10++ pm...
gambar mknn mamasue tak snap lah...overall lbh kurang je dgn tempat2 lain....

Wednesday, January 4, 2012

dhiya back to school...

baru isnin lepas tadika dhiya tu pggl utk parents meet and registration 
orang lain semua dah setel parents meet, tadika dhiya baru nak buat
rupa-rupanya, Little Caliph kt tadika dhiya tu (tak tau la LC kt tempat lain mcmmana) tak ada penilaian untuk kids yg berumur 4 tahun...
so pencapaian dhiya masa 4 tahun tu tak de rekod lah
kata principle dia, 5 n 6 years old baru ada
so kitorang pegi tu utk amik baju, buku and tgk2 je lah buku-buku lama tu apa kerja-kerja yg dhiya dah buat
makanya....semlm lah baru mamasue and papa balut-balut buku kakak dhiya...
fuh!adventure sungguh....dengan Baby Na lagi yang nyebok....dhiya pun nyebok gak!
banyak kan buku?as dhiya said,'tahun ni dhiya bz meeting, isu-isu lagi....'.yo yooo oooooo je anak mamasue ni berisu-isu...isu pebenda tak tau
 Baby Na ni mcm biasa, main bawah meja
 ni plak gambar pagi td...adik yg over excited akak nak pi skolah...dia igt dia pun ikut sama kot
 ni lah dia, gambar budak yg akan bz tahun ni....bz sangggaaattt....apa-apa pun, semoga kakak dhiya rajin belajar dan berjaya hidup dunia dan akhirat....=)

Tuesday, January 3, 2012

new hair cut

dhiya will get her new hair cut everytime papa pun pegi gunting rambut...
as for mamasue, sejak ada Baby Na ni, sorry kem salam lah nak berambut fesyen-fesyen ni...
mamasue tak de time langsung utk ke salon...klu pegi salon pun, mamasue duduk dlm keter je sambil nyusukan medina...papa n dhiya je la yg masuk..huhuhu...siannnn mama...
so ni lah gambar rambut terbaru dhiya 
 pinggang ni klu tak terkehel mcm ni mmg tak sah!

yang ni, bila nak tumbuh rambut ni???
Related Posts with Thumbnails