Tuesday, December 13, 2011

Xmas show @ Empire

last sunday, mamasue and family ke Empire...
saja bawak anak-anak jalan sambil niat nak belikan Baby Na baju sket...
asyik-asyik pakai baju lama kakak dhiya dulu-dulu....sian Baby Na
tak sempat pun sampai ke mana-mana kedai, tetiba dah start show kt stage tgh-tgh Empire tu
kitorg pun brenti lah nak tgk...ingatkan boleh brenti kejap kat situ, tapi kakak dhiya nak tengok show tu sampai habis
mamasue pk-pk, tak pa lah, for sure show ni tak sampai shopping complex ni tutup kan...
sempat lagi lah nanti nak beli baju untuk Baby Na
layan punya layan....kakak dhiya yang terlebih excited....
sambil-sambil tgk show tu mamasue letak tgn sebelah kat bahu dia...takut kena kidnap
dia tepis! ambooooiiiiii.....
mamasue tau dia excited ni...mamasue suh dia diri tepi stage,mamasue snap gambar

 seronok je....
 pastu, dancers ni tukar baju plak...diorang pakai ala-ala angle...
lepas dah abes show tu,dancers tu turun kasi chan utk tangkap gambar dgn diorg
mamasue pun mencelah-celah lah demi anak....nampak gaya mcm mamasue je yg Islam kat situ....
 sekali dapat tangkap gambar dgn angle lelaki nih...hehehe
mamasue tau kakak dhiya nak yang angle pompuan kat sebelah tu....
mamasue pun mencelah-celah lagi sekali utk dapatkan angle pompuan tu.....dhiya nye pasal...tak pa lah
 dapat akhirnya...
ingatkan dah setel, kitorang pun naik lah nak start shopping....
tgh dok ada kat level atas tu, kakak dhiya ni perasan ada snow ball yang amat besat, dlm tu orang blh masuk and tangkap gambar...
dari atas dia nangis utk nak masuk dlm snow ball tu
haiiihhh....mamasue dah start pilih-pilih baju utk Baby Na pun letak lah balik baju-baju,pi turun balik ke snow ball tu 
dhiya plak terus je ke blkg snow ball tu, ada zip untuk masuk ke dlm snow ball tu dia terus nak bukak
rupa-rupanya ada cashier kat tepi tu kena bayar dulu
pastu ada orang dah beratur pun kat blkg tu mamasue tak perasan...
mamasue pujuk-pujuk kakak dhiya, mamasue kate, Xmas ni utk org Kristian...kita orang Islam tak sambut
mana blh tangkap-tangkap gambar dlm snow ball ni...(igt nak pancing lah)
BERJAYA!
so mamasue pujuk dia utk tangkap gambar kat kerusi besar atas stage tadi...
mamasue kasi zoom sket...
hahahaha!tgh nanges.....sebab tak puas hati tak dpt masuk snow ball....

macam-macam lah peel anak-anak nih....mcm mana lah nak train medina supaya tak jadi mcm ni

6 yg dah komen:

iera said...

ala...kesiannye tgk dhiya nangis tp kesian kat baby na jugak sbb mamasue tak sempat nk belikan baju..huhu

Atia Adina said...

hahahah...ala...siannya dia....tak per...lain kali eh....

lydzar said...

last week pon Hadif meragam nak masuk dalam snow ball tu. ntah apa papa sudin cakap kt dia, last last dia mengalah. :D

|| NaFiRaa || said...

hehehehe.. sabar jek laaa... ingatkan dah makan pujuk.. skali nanges jugak.. heheehhe

alman_alif said...

Ni perangai ala-ala geng dengan Alman la ni...hehe..kadang2 tu rasa penat kalau bawak gi jalan...lepas tu buat hal tak nak jalan la..nak dokong jee...

Nens Collection said...

olololo...sianye die..
kene beri penerangan yg jelas ni ttg sambutan ni pd dhiya..biar die paham kan..byk jgak kene bljar nk jd ibu ni..huhu

Related Posts with Thumbnails