Tuesday, December 6, 2011

teori matahari & bulan versi dhiya

few nights ago, sesampai je mamasue kt rumah, kakak dhiya tetiba je ckp psl teori matahari dan bulannya...

dhiya: mama, matahari turun kat bawah....pastu sebab tu lah gelap
mama: turun kat bawah tu dia pegi mana?
dhiya: turun kat bawah lah masuk dalam
mama: pastu masuk dalam air?
dhiya: taaakkk...masuk dalam je...pastu moon tutup langsir...tu lah jadi gelap
mama: moon mana ada tanganlah...
dhiya: ada...Allah buatkan lah....pastu moon tidur
mama: (baik mama betulkan ajaran songsang kakak dhiya nih....) tak lah dhiya...kita jadi malam sekarang sebab bumi ni berputar (lantak la paham ke tak...hehehe)
dhiya: taakkk...mane ade...mama salah....moon tu yang tutup langsir....
mama: (whateverrrr....dlm hati je)

3 yg dah komen:

Kancilbiru said...

moon yang tutup langsir...?


yer ok boleh lah dhiya camna pun...hehehe

Nens Collection said...

wahhh..kalo sy ketaq lidah nk menjawab nih..hehe

pandai dh dhiya ty soklan pelik2 ni..;)

|| NaFiRaa || said...

hahahaha.. comel jek jawapan..budak2 sekarang ade jek idea dorangkan.. kadang2 jawapan dia bagi buat kita gelak guling..

Related Posts with Thumbnails