Wednesday, November 23, 2011

Baby Na demam

Baby Na demam...sian dia...
asyik nak tido je
mamasue pegang kepala dia terasa panas...pegang ketiak dia, lagi lah panas...
so mamasue lap-lap kan badan dia dgn kain basah
nangis tu of course lah....
before nak tido, mamasue basahkan kain kecik, letak je atas kepala dia
nasib baik Baby Na ni tak de masalah nak makan ubat...
lagi disedut-sedutnya syringe tu....nak lagi =)
so semalam mamasue hantar dia ke klinik...
alih-alih mamasue yg kena basuh dgn doktor tu
doktor kate, kalau baby yg fully breastfeed, breastmilk tu kena lah berkhasiat...
ni mamanya pun tak makan sayur....mcm mana anak nak dpt khasiat...
mamasue menjawab....hehehe....'tapi saya dah bg dia makan solid food, saya beli yang ada sayur tu...'
tapi doktor tu menjawab balik....'not enough, u have to eat vege so that your baby get the nutritions'
OK lah doktor....senyum je lah....
 Medina semasa sihat...
Medina semasa tak berapa sihat...

11 yg dah komen:

lydzar said...

masa sihat ngn masa demam, dedua pon mmg baby Na comel..

psst : mamasue, thats why ai makan vitamin, sbb i pasti yg my food intake not enough :D hihih

e.l.i.s.s.m.i.e said...

semoga cepat sihat dan maintain pipi labuh :) teringat nuha kecik2.

MAMASUE said...

2 lydzar: mamasue amik gak vitamin...especially ginco biloba

Kancilbiru said...

sihat ngan tak sihat sama2 comel...hehe

Nens Collection said...

olololo..ciannye baby na ni..huhu

Nens Collection said...

olololo..ciannye dia..musin skang kan..

Atia Adina said...

alahai ciannya dia....moga cepat sihat yer....sib baik nenek jaga....tak lah rsau sangat

|| NaFiRaa || said...

alahai.. ciannye.. cepat sembuh yer cayang..

my delisha pon baru jek baik demam.. memang risau sangat kalo anak demam..

alman_alif said...

Kiut Miut laa Baby Na ni....

iera said...

ciannye baby Na..haa..mamasue,lepas ni jgn lupe makan sayur tau..hihihi

Benjy said...

Biasalah kanak2 memang macam tu anak benjy pun dulu masa masih kecil lagi macam tu juga ... kita kena ambil perhatian lebih sikit kepadanya agar ia cepat sembuh.

ps: benjy cadangan ruang komen blog ini menggunakan intense debate kerana ia lebih meriah boleh replay komen terus dan boleh tinggalkan link blog. cuba lihat blog benjy, benjy pun guna blogspot juga.

pss: mohon sokongan untuk kempen menderma anak2 yatim. anda tidak perlu menderma wang ringgit cukup sekadar sokongan di http://www.benjystanis.co.cc/2011/11/kempen-marilah-menderma-selama-15-hari.html jumpa anda disana, terima kasih :)

Related Posts with Thumbnails