Thursday, November 24, 2011

sekolah untuk Kakak Dhiya

mamasue dah mula start survey sekolah untuk kakak dhiya
do u think its too soon?
orang kate masa anak 5 tahun dah kene book sekolah...
dhiya by May next year dah 5 years old, so mamasue agak-agak its the right time gak lah untuk survey sekolah

nenek nak suruh cucu dia sekolah agama...yg full time tu...integrasi eh org pggl?
mamasue ok je...mudah-mudahan menjadi insan yg solehah
ada je kat dlm area usj tu....tapiiiii
kos nya bagaimana? tu masih nak dlm pencarian...

kalau sekolah biasa pun ok dah...tapi (still ada tapi)
sekolah kat bandar ni byk cabaran....
sosial terlalu berleluasa....
mamasue mmg sedia maklum sebab kita pun pernah melalui nya....
so mestilah kita nak elakkan anak-anak kita tidak terlalu bersosial....
bukannya nak kata sekolah agama tu tak ada, tp terasa selamat skit...
hehehe...insyaAllah,kalau jadi ke sekolah agama tu....USTAZAH DHIYA FARISHA lah lepas nih....=D



Wednesday, November 23, 2011

Baby Na demam

Baby Na demam...sian dia...
asyik nak tido je
mamasue pegang kepala dia terasa panas...pegang ketiak dia, lagi lah panas...
so mamasue lap-lap kan badan dia dgn kain basah
nangis tu of course lah....
before nak tido, mamasue basahkan kain kecik, letak je atas kepala dia
nasib baik Baby Na ni tak de masalah nak makan ubat...
lagi disedut-sedutnya syringe tu....nak lagi =)
so semalam mamasue hantar dia ke klinik...
alih-alih mamasue yg kena basuh dgn doktor tu
doktor kate, kalau baby yg fully breastfeed, breastmilk tu kena lah berkhasiat...
ni mamanya pun tak makan sayur....mcm mana anak nak dpt khasiat...
mamasue menjawab....hehehe....'tapi saya dah bg dia makan solid food, saya beli yang ada sayur tu...'
tapi doktor tu menjawab balik....'not enough, u have to eat vege so that your baby get the nutritions'
OK lah doktor....senyum je lah....
 Medina semasa sihat...
Medina semasa tak berapa sihat...

Monday, November 14, 2011

Baby in sink

TADAAAA!

Wednesday, November 9, 2011

papa mithali

ni lah tokoh papa mithali
sedang kendong baby yang tidur
while mama n dhiya mkn dgn seronoknya....
tq n luv u pa!

Friday, November 4, 2011

dhiya and 'Rezeki'

malam semalam, mamasue tgk citer Giuliana & Bill dgn dhiya and medina...pastu dhiya tanya,

dhiya: mama, giuliana nih dia tak dapat baby lg kan?
mama: a'ahhhh
dhiya: nape?
mama: (dah agak dahhhh) sebab dia tak de REZEKI lagi....bukan semua orang kawen-kawen je ada anak
dhiya: dia tak de rezeki nak bg baby dia makan ke?
mama:  =D  lebih kurang gitu lah kak.....

Thursday, November 3, 2011

new comer into our BIG family

few weeks ago (skrg citer semua dah basi sebab tak sempat nak update blog), 24/10/11, mamasue n family dapat berita gembira (terawal gembiranya sebab baby keluar awal) =P
ada new comer dlm family kitorang...
namanya...mamasue blom di updatekan lagi =D
 the new comer...
 medina yg tgh geram tgk janggut Tok Din...
 medina is not interested with the baby...heheh
ramai x?kitorg ni mmg mcm ni...jgn la ada org report bising...heheheh

Tuesday, November 1, 2011

wedding season

wwaaaa...lamanya tak update.....
sian blog ni...mamasue kebizian tahap melampau....
bila kat rumah plak, tak blh plak nk berblog thru henfon....
tak boleh nak upload gambar....rugi je pki smartfon nih...
sesapa yg tau, sila tunjuk ajar ye....
utk sesapa yg ada komen2 tu, nanti mamasue reply bile dah betul-betuuuuullll FREEEE...=P

ok,baru nk mula cerita...
dalam few weeks ni, mmg musim orang kawen...
musim mengawan...HAHAHA
biasa lah...adat lah tu...wedding ni mmg seasonal kan....
so mamasue n family mmg rajin attend wedding kawan2...
smp kan ada wedding kawan2 lain yg tak dpt attend (sori ye) sbb clash waktu yg sama

so layankan je lah pic2 dr wedding yg kitorg pegi nih...
Nikah Saufa 
 cantek kan?
 dhiya n the clan
papa n medina...hari tu kebetulan jatuh pada birthday papa, so kitorg sambut skali kat sana dan buat akikah untuk medina skali...tumpang lah majlis orang...=P
Majlis Perkahwinan Saufa di Putrajaya
cantek kan?mamasue tak tau tema apa ni tp cute...dia guna kertas,lipat2...



Wedding Alya & Ali @ Hilton PJ
 alamak!tak brapa clear plak gambar pengantin...cantek kan?



sib baik lah medina behave....

kesimpulannya...tak berasap sgt lah dapur...=D
Related Posts with Thumbnails