Friday, October 21, 2011

mamasue trip to the zoo

last wednesday, mamasue n papa cuti  (and nenek as well sbb cuti tak yah jg medina)
kitorang pegi Zoo Negara....
tak de maknanya sengaja amik cuti semata-mata nak pegi zoo ni...
ni semua angkara Little Caliph buat lawatan ke sana...
dhiya dah excited nak pegi, padahal mamasue n papa decide tak nk bg dia pegi pon
so, at the end kitorang pun amik lah cuti
memikirkan since mamasue pun mmg tak pernah jejak ke sana...hihihi...malunya
 dhiya  kat line kanan...3 dari belakang....pki topi barbie...topi tu mamasue baru belikan mlm tu sbb teacher suruh pakai topi takut panas
 mamasue n papa pegi sendiri naik keter...sampai dah lah ke sana...ramai gak skolah-skolah lain bt lawatan...
medina & papa before nak beli tiket

 kita saksikan lah aje binatang-binatang yg sempat mamasue snap gambar
giraffe
 elephant
 bangau...mamasue takut ok,betul-betul teeepiii mamasue je, dia diri mcm patung
 ni dua ialah mamalia comel -homosapien...=D
 harimau
baby na pose skema je

 my other half
whose other half?

kakak dhiya terkeluar dr rombongan
 toitoise

 baby na sebok nak pgg payung
 HARI HARIMAU ke HARI-HARI MAUUUUU....=D
 diorang brenti mkn kt McD...mamasue pun join la sekaki...
lepas tu mamasue balik but rombongan LC sambung plak ke Balai Bomba
rombongan diorang sampai balik ke sekolah dlm kul 4 pm...

sian kakak dhiya....penat sgt ....tapi seronok tak pa lah....

Tuesday, October 18, 2011

meniti di tepian

sapa lg yg dah meniti nih.....Baby Na lah...
sekarang ni mmg kene bg extra watch kat dia sbb dia dah pandai merangkak
kadang-kadang tu kalau tak sedar, dia dah smp ke bawah meja!
as a mama, bukannya apa...kita takut dia tu main landing je sesedap rasa
tak pun terpijak seluar sendiri.....kan?
tp sekali-sekala tu sampai kan gak lah hajat dia nak pegi jalan-jalan sendiri tu
mamasue tgk je lah dari blkg sambil-sambil amik lah gambar dia =)



Berbunga sedih


ini lah medina skrg...
kadang-kadang mamasue pggl dia Baby Na, Medina Ribena, Si Bulat, Bam Bam...
ikut sedap je lah nak pggl apa....Medina ni ya kan je lah semua...=P
mamasue belikan dia head band kaler pink tu...
sbb orang asyik igt dia boy je...
dah pki baju kaler pink, gaun ropol-ropol....boy jugak ditanyanya....
so ni dah ada riben kt kepala tu, kalau ada yg tya boy ke girl, tak tau lah apa nak jd dgn mate org tu....
2nd pic tu Baby Na nanges sbb dia dah ngantuk tp mamasue still nk suh dia posing...
so mmg tak dapek le....

korang ada tak jd mcm mamasue?dah girl/boy terang-terang tp lagi nak tya....

Monday, October 17, 2011

Luka Heart Shape

perasan apa2 tak?
tu tang bibir tu....nampak tak hitam sket kt bibir atas tu...?
ahad lepas, dia pegi gigit sikat...pastu sikat tu tersepit kt bibir dia....
tak tau la sbb lapar sangat ke apa...
dah lepas tu,dia tak bg sapa pun tgk bibir tu...
dok tutup je dgn tissue...
so makin lama luka tu jd makin hitam...
sbb betul2 duduk kt tgh2 bibir tu, luka tu jd mcm bentuk heart shape...
suke plak lah kakak dhiya tuh.....
siap posing2 bagai...


Tuesday, October 11, 2011

Penyanyi 60an Ahmad Jais meninggal dunia



Allahyarham Ahmad Jais.



KUALA LUMPUR – Penyanyi veteran Datuk Mohd Jais Ahmad atau lebih dikenali sebagai Ahmad Jais meninggal dunia di Pusat Perubatan Darul Ehsan (DEMC) kira-kira pukul 9.20 pagi ini dipercayai akibat masalah paru-paru.

Allahyarham Ahmad Jais berusia 75 tahun.

Menantunya, Amirul Izwan Razak, 28, berkata jenazah Allahyarham dimandikan dan disembahyangkan di Masjid Negeri Shah Alam sebelum dikebumikan di Tanah Perkuburan Islam Seksyen 21 Shah Alam hari ini.

Penyanyi yang popular dengan lagu “Selamat Hari Raya” dan “Budi Setahun Segunung Intan” yang dinyanyikan bersama Kartina Dahari itu dimasukkan ke pusat perubatan itu sejak dua minggu lepas kerana kesukaran bernafas.

Allahyarham Ahmad Jais meninggalkan lima orang anak dan isterinya Mas Halilah Mas Nayeem telah meninggal dunia pada 22 Jun 2009.

Penyanyi yang mula berkecimpung dalam bidang muzik sekitar era 60-an mengadu penat selepas pulang daripada membuat persembahan di Batu Pahat, Johor, pada 8 Sept lepas, tetapi sakitnya mula serius pada malam 20 Sept lepas sehingga terpaksa menggunakan alat bantuan pernafasan di Hospital Pakar KPJ Selangor, Seksyen 20 di sini.

Allahyarham kemudian dipindahkan ke DEMC untuk rawatan lanjut.

Persembahan terakhir Allahyarham ialah pada majlis Rumah Terbuka Hari Raya Aidilfitri peringkat kebangsaan di Permatang Pauh, Pulau Pinang pada 11 September lepas yang turut dihadiri Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak



src: http://radiokita-malaysia.blogspot.com


mamasue: innalillah...ingat lg persembahannya masa Rumah Terbuka Hari Raya Aidilfitri baru-baru ni...al-fatihah

Friday, October 7, 2011

terkam

baby medina dah ada 2 batang gigi....HOYEEHHH!
tapi bila dah ada gigi ni, kitorang semua naik takut kekadang dgn dia...
sbb dia akan TERKAM kita secara mengejut dan GIGIT!
yg selalu kena kakak dhiya lah...sian...
terkejut mamasue bila dia terkam kakak dhiya tu...
dgn mulut yg menganga-nganga...sambil kepala dia geleng-gelengkan...terus terkam!
gatal gusi sesangat kot...
medina tgh berebut botol dgn kakak dhiya...
mamasue suruh kakak dhiya cepat-cepat abiskan susu...
pastu bg lah kt medina botol kosong tu...asalkan adik happy...tak gigit orang...

Thursday, October 6, 2011

its all coming back to me now....

title ada ala-ala lagu celine dion tak? =P
apa yg coming back nya???
telatah anak kecik lah...almaklumlah dah lama tak de baby nih...
selama ni dok ada baby badak je....dhiya lah...=P
since dah ada medina nih, apa2 buat pun dah tak blh nak feel2 lg...
semuanya nak kena buat cepat...
mandi nak kena cepat, mkn nak kena cepat...
kekadang tu nak tercekik2 mkn sbb dia....
klu makan ayam tak pa, kalau ikan...bertulang2 bagai...
lepas mkn je terus bg dia menyusu style baring...
dgn perut2 kenyang tu....almaklumlah akan buncit kan lg perut yg dah sedia buncit nih...
skrg ni medina ni asyik nak dgn mamasue je....
dgn papa susah sket nk blh duduk lama2...
dah kenal org kan....smp nak pegi kerja pun susah...
nangis2 smp selak2...
skrg kitorang pggl dia Ribena...hehehe
dia pun iye kan aje yg tu name dia...
bunyi dah nak dekat2...
mamasue kate, mmg sama lah mcm Ribena
gelap + masam
=D

Tuesday, October 4, 2011

posisi tidur...

ada banyak posisi tidur seseorang manusia...
ikut orang tu lah nak tido mcm mana gaya yang dia selesa...
tapi dalam banyak-banyak posisi tidur seperti di atas ni, tak ada satu pun yg sama seperti posisi tidur yg mamasue akan post kan ni...
mamasue dah google-google, mmg tak jumpa apa nama posisi tidur ni...
dan tidurnya mmg amat nyenyaaaak skali...
sampai 2 jam lebih tak bangun-bangun...
tu pun mamasue  yg kejutkan, kalau tak mmg akan tidur lagi...
saksikan...
posisi tidur lipat silambam.....=P
Related Posts with Thumbnails