Monday, September 19, 2011

the quest to buy carpet grass

mamasue slalu jln2 ke area sg.buloh ni servey2 pokok...rumput2 karpet...uncle mamasue yg tinggal kt area Kota Damansara kata, lg ke dalam kita masuk, lg murah-murah harga pokok bunga n rumput karpet ni...
ni jalan sesat...walaupun hujan lebat, quest to find the cheapest place tetap diteruskan 
 jumpa juga akhirnya...huihhh!punya lah penat mencari...
 lepas dah nego-nego dgn tokey rumput tu, dpt jugak lah dia dtg tanam rumput tu hari ahad...
kalau tak, diorang nak dtg weekdays je...sapa ada rumah weekdays tokey...orang sumer kejer la...
tapi since papa kate,lawn kitorang ni sekangkang kura-kura je, baru lah dia pun setuju...
fyi, mamasue beli jenis philippine...murah sket dari yang jenis japanese grass...
philippine grass src
japanese grass src
so, 1stly diorang kena buang rumput liar dulu...
 yg pki baju oren tulah tokey...lawn belah kanan ni laaaagggiii kecik...sekangkang apa pulak eh?sekangkang siput la kot...
proses menanam rumput...bau-bau rumput ni amat menyegarkan...
tokey tu kata, rumput ni nak kena kasi siram 2x, pagi and petang...
nak siramkan diri tiap-tiap hari pun rushing sejak ada Baby Medina ni...
ni kan pulak nak siram rumput....=P


7 yg dah komen:

~izan~ said...

bestnya rumah mamasue ada gak tempat nak tanam rumput,izan ni nak tanam semut mati sekor pun takde ruang hihi..

kira baper hengget ek sekeping kalau mcm tu mamasue? nak tahu jugak,mana tahu ada rezeki rumah bertanah hehe (berangan aje)

mamasue said...

2 izan: utk lawn yg tecik2 ni, harge rumput siap psg sumer rm470.

iera said...

wah..bagusnyer..siap beli rumput lagi..

Nens Collection said...

bestnye...sy sukakan kehijauan..

|| NaFiRaa || said...

syoknye..deko2 umah sendiri..

aqilah said...

su..ada no contact tokey rumput ni x?klu ada nk la.hihi

MAMASUE said...

2 aqilah: sori aqilah,very late reply. ni nombor nya: 0123595275, lim grass

Related Posts with Thumbnails