Wednesday, September 14, 2011

Ayatul Kursi

now every night mamasue dan kakak dhiya akan sama-sama verse Ayatul Kursi...dgn harapan kakak dhiya ni dapat lah hafaz...

dhiya: nape kerusi ada doa mama?
mama: bukan kerusi, Kursi...
dhiya: nape kena baca ayat Kursi?
mama: kalau dhiya baca ayat Kursi sebelum tido, nanti Allah suruh malaikat dia jaga dhiya lah malam-malam...
dhiya: nape? (expected dah...)
mama: (apa aku nak terangkan nih...) sebab malam kan orang jahat je ada atas jalan...orang baik semua dah tido...mcm dhiya lah...tu yg Allah suruh malaikat jagakan dhiya masa dhiya tido...dhiya kan tido tak sedar dah...

so baca lah anak beranak Ayatul Kursi bersama-sama...and dhiya pun rasa dia tido dlm keadaan yang paling selamat...

4 yg dah komen:

eT said...

hehe...mmg mama kene siapkan jawapan yg super power pasnih...

miezaniera said...

selalunya mama Qasrina dh trtido sebelum habis baca...hehehe

~izan~ said...

budak2 mesti ada soklan kesinambungan. lagi2 kalau dia bawak plak soklan kat sekolah pada kita adehhh

mamasue said...

2 izan: ari ni peel lain plak ok...dia nak 'apply cuti' sebab malas nk pg skolah...penat2

Related Posts with Thumbnails