Tuesday, August 16, 2011

rumah jiran mamasue kene pecah masuk

masuk ke? tak dan/sempat nak masuk lg....tp mamasue tak tau nk buat ayat 'pecah-?'...kejadian berlaku last sunday night, masa tu hujan lebat kat sini...mamasue mmg tak sedar dah hujan tu al-maklum tido mati...jiran mamasue citer, org jahat tu nak cuba masuk from dining (ade grill kt situ), tp tak berjaya. pastu, org jahat tu ternampak laptop plak kat hall, so dia cuba cungkil tingkap and grill, berjaya capai laptop. esok paginya, jiran mamasue perasan kertas-kertas dlm beg tu semua dia buang je kt luar tu, tingkap n grill pun dah lari allignment.
SO, mamasue pun citer lah kt dhiya...

mama: dhiya, dhiya nak tau tak, umah Kila kene masuk pencuri...abis laptop papa dia kene curi. tu lah mama pesan kt dhiya, toy dhiya mana yang dhiya sayang tu, lepas main kene simpan balik, nanti pencuri nampak, dia nak masuk umah kite lah nak curi.....(hehehehe...sempat nak pusing)
dhiya: (sambil tu dia pandang keliling umah nenek,ternampak tudung)...dia curi tudung tak?
mama: tak lah...tudung bukannya mahal...
dhiya: ooo...pencuri tu sayang Allah eh?
mama: tak de maknenyaaa....dia dah curik tu cemana dia sayang Allah...
dhiya: mesti papa Kila tu tak de cd ngaji tu...(nenek pernah kate psg CD Al-Baqarah utk elakkan pencuri masuk rumah)...papa Laila jual cd ngaji, nanti dhiya tanya Laila...


p/s: rumah korang pernah kene masuk pencuri?

3 yg dah komen:

Atia Adina said...

anak ko ni ada jer akalnya....hahahahaha

Sarah Syazwani said...

hahah..lawakla ank ko ni..ko lak yg terkene ng dia

iera said...

hahahhaa..dhiya punya lawak mmg terkena kat mama die balik..hhaha

Related Posts with Thumbnails