Monday, August 8, 2011

event berbuka puasa mamasue 2011

seperti tahun-tahun sebelum ni, family (big family) mamasue akan berbuka puasa bersama-sama,beramai-ramai. few family akan gather bersama.tepi rumah je masjid, so mmg mudah sgt utk berjemaah kat masjid, jln kaki je. rumah yang sama jugak kelas agama every weekend diadakan (yg mak mamasue rajin pegi tu).
pasal jem kat NKVE mmg tak payah sebut lah...
 inilah juadahnya...

sesi 1: mkn untuk alas perut (lepas tu pegi solat maghrib)
sesi 2: mkn betul2
sesi 3: moreh

 bubur lambuk yang dijamin setiap hari ada...mamasue suke

 kuih raya yang mcm2 jenis ready to try...
 kuih-muih & desserts
 sapa2 nak air sejuk/panas/suam...sua je gelas bwh ni...=)(budak kecik suka tul main)
 ni mknan mamasue utk sesi pertama (mee goreng+1/2 burger zinger+ayam kfc+bubur lambuk+karipap+murtabak 2+teh tarik)...uwaaaaaaaa!NAPSU NAPSU!
 bile mamasue mkn sedap2,medina mkn itu je...=P
 bilik yang dipinjam khas utk mamasue menyusu
ala2 dah nak meletop perut, rehat plak tgk tv...

tu lah aktiviti mamasue SETIAP HARI di bulan ramadhan ni lepas balik kerja...korang mcm mana?

11 yg dah komen:

Atia Adina said...

aku kalo just buka pose berdua jer ngan am....mesti perut tak rasa nak meletop...tapi kalo berbuka beramai2 dengan keluarga....perut penuh giler....seronok sangat makan beramai2 (berebut)....hehehehehe

Kancilbiru said...

syok tiap2 hari makan dah ready...ni yang rasa nak balik kampung ni..hahaha

alman_alif said...

Sedap ye su...lengkap la semua juadah ade..bubur, nasi , lauk-pauk pelbagai mee , kuih raya dan kuih-muih ...akak kalau mcm ni ari...nak naik badan kuikui

mamasue said...

2 alman_aliff: sue pon takot naik nih...tp nafsu menguasai diri yg susah tu

lydzar said...

patut la mamasue kata berat naik time bulan ramadhan. kalau dh cenggini la menu santapannya, mmg no wonder lah mama sue..apekata mamasue jamu mata je. jamu perut tu sket2 aje sudah hihihiih

Sarah Syazwani said...

heavennya hari2 mcm ni

sharina said...

syoknye weiiii....aku nak jadik family angkat ko bley? hahhahaha :p

mamasue said...

2 sharina:itulah sbbnya kita ni seadanya,ko kurus,aku gemok...=P

ummidaddy said...

Sian Medina,takper..nti biler waktunyer leh mamam,perabihkn mknn mama awk yer

eT said...

sonoknyyer...sume complete dh ada...join sekali leh x?hehe

man said...

blh join ke

Related Posts with Thumbnails