Tuesday, August 9, 2011

breastmilk storage bag


mamasue baru je beli storage bag ni last week, beli online je sebab mamasue dah survey few kedai baby kat shah alam ni tak de lah jual yg murah cam ni. rata-rata jual yg mahal nye, yg ade zip lock, 20+ helai for rm30+. mahal tak? for mamasue mahal lah, sebab nak pki sekali je, tak boleh recycle. kalau botol tu lain citer lah kan...
sebelum mamasue beli storage bag ni, mamasue carry botol setiap hari at least 2...kalau mamasue tak balik rumah during rehat or mamasue pegi seminar/event kat luar ofis, baru lah mamasue carry 3 bottles. but now ramadhan mmg mamasue tak balik rehat kt rumah, so everyday carry 3 bottles...kdg2 botol kat rumah dah abis, so bawak je apa yg ada or kadang-kadang susu terbanyak hari tu, tak cukup botol nk isi. so menggagau lah mamasue carik bf mom yg lain kt ofis ni tya kot-kot diorg simpan susu dlm storage bag gini, so blh lah mamasue pau sket....hehehe...
bila tya kwn-kwn bf pun, diorg pun kata diorg beli online je...so mamasue pun menjalankan misi mencari storage bag tu...dalam byk-byk online shop yg mamasue survey, ada 1 kedai yg betul-betul jual murah...murah in the sense that, sampai total harga semua-semua campur kos penghantaran, SAMA dgn harga yg kedai lain jual TANPA kos penghantaran....best kan?ni lah faedahnye kalau window shopping dulu...hihi...
mamasue beli kat kedai ni...www.onebabyworld.com. ha...dah promote ni, len kali boleh tak dapat murah?hihi....dah murah lg nak murah lg...
dulu-dulu masa time dhiya, mamasue pakai bekas plastik microwave tu je...yg org pki jual dadih tu...
tapi...mamasue ada terbaca, orang kata kalau simpan susu dalam bekas dadih ni, bekas ni blh pakai 3 kali je...pastu dah tak elok...baru lah mamasue tau...
so kwn-kwn bf mom skrg and dulu, korang simpan/pernah simpan susu kt mana?

3 yg dah komen:

Nens Collection said...

sy rasa bekas tu mcm botol bpa gak..kalu bpa boleh pakai lama..tp sy x th sgt..sbb anak susu botol..tp kakak sy bf simpan susu dlm bekas jgak

lydzar said...

hehe mmg myshopping shop jugak tu..onebabyworld. servis pantas harga murah mmg puashati. last time masa dlm pantang dh borong byk gak storage bag ni. skg ni tinggal sekotak. nampaknya nk kena shopping lagi

e.l.i.s.s.m.i.e said...

aku simpan susu dalam badan ajer..heheheheheheheheheh

Related Posts with Thumbnails