Friday, July 8, 2011

Bila dhiya dah mula solat...

Anak dara mamasue dah start minat untuk solat sehari sekali...kadang-kadang bila mamasue lupa nak ajak dia, dia nangis lah sbb sedih mamasue tak ajak dia skali...alhamdulillah...alim ulamak jugak kakak dhiya nih...2 hari lepas, mamasue ajak dia solat maghrib sama-sama...mamasue rasa itu lah solat maghrib yang paling PANJANG pernah mamasue solat sendiri (tanpa imam)...ye lah, nak baca slow-slow sbb nak bg dhiya follow....bila time baca Al-Fatihah dan Al-Ikhlas tu mmg dhiya baca kuat, tapi bila masuk surah-surah yg dia tak tau, dia pun merepek2 je....=) bila masuk je rakaat ke-2, mamasue pulak yang start tak khusyuk...

duduk antara 2 sujud;
mama: attahiyatul mubarokatussalawattut toiyibatullillah.....assalamualai...
dhiya: kum...
mama: (mamasue terberenti...nak tergelak, tp mamasue continue...)assalamualaika aiyuhannabiyu warahmatullahiwabarokatuh....assalamualai...
dhiya: kum...
mama: (isk...tak khusyuk dah nih)assalamualaina .....

mamasue harap Allah tak marah dgn mamasue,sbb mamasue tak sengaja nak tergelak...dapat pahala kan ajar anak solat =)

5 yg dah komen:

Nens Collection said...

hehehe..maunye x tergelak..hihi

miezaniera said...

hehehe Allah Maha Mengetahui..semoga dhiya mnjadi anak yg soleh..;D

iera said...

hehehhee..mmg nk tergelak tp takpe la..dhiya nk belajar..harap dhiya cepat pandai solat..

acik ayu said...

aku yg bc ni pon dh tgelak . ko pe tah lagi suuu. hahah.


ayu ex scan

e.l.i.s.s.m.i.e said...

ok la tu. aku pulak tengah semyang ngan nuha, aku assalamualaikum. dia waalaikummussalam...hahahaha

Related Posts with Thumbnails