Wednesday, July 27, 2011

Alhamdulillah...

ala boring la entry mamasue ari ni...asyik nak feeling feeling je...apa boleh buat, dah nama pon mama...so hati ni mmg la mudah tersentuh...
tadi mamasue pi meeting kat luar, naik bas uitm ramai-ramai...lalu lah kat tengah-tangah bandaraya KL...pastu petang sket hujaaannnn.....
tengah dalam bas tu, skali bas tu slow down lah sebab jem....bas mamasue tu brenti betul-betul kat bawah flyover besar....bile dah hujan ni, mmg ramai lah motorist duk berteduh kt bawah tu...kat tepi flyover tu, macam ada parit yang besaaaaarrrrr tau...tak tau la air parit ke, sungai ke or longkang yg besar....tp mmg besar lah...tetiba mamasue terpandang sorang mama ni dengan baby boy dia tgh berteduh dr hujan...baby dia dah tertido pun kt bahu mama dia, pakai singlet je, sian dia,mesti sejuk...papa dia pulak tgh dok rilek tepi motor sambil baca paper...
mamasue pandang je dari dlm bas...terus sedih!huhuhuhu...mmg emo lah kan mamasue ni...ye laaahh...mana tak nya, mamasue skrg tgk dok pujuk2 papa suh beli keter baru, padahal vios buruk mamasue tu ok je lg (tingal burok je la kan)...tp saje gatal nak keter best sket. tapi orang lain, naik motor je, siap ada baby lg...siap kene berteduh tepi parit yang sah-sah bile hujan sure bau naik...tepi jln,baby tgh tido....huhuhu.....terasa mcm tak bersyukur je dgn apa yg ada...terus mamasue tersebut ALHAMDULILLAH....keter vios pon vios lah....dari tak ada apa...

5 yg dah komen:

lydzar said...

aah la mamasue, entry ni mmg buat air mata menitis bila bayangkan nasib orang yg lebih sukar dari kita..syukurlah dengan setiap apa yg kita ada kan...

sharina said...

tetiba aku pun nak join sebak gak.....alhamdulillah,syukur dgn apa yg kita ada.....

Atia Adina said...

ha ah kan.....syukur alhamdulillah....kita ni memang macam tu perangainya kot.....tak rasa cukup dengan apa yang ada.....padahal ...kehidupan kita lebih baik dari yang lain.....

mamasue said...

agaknya utk mama2 yg ada baby je yg mkn dalam terlebih sket...kite mcm nk relate dgn kite je...kan?

Nens Collection said...

emmm..mmg sensitip kalu org yg ade anak ni..syukur ape yg ade kan..

Related Posts with Thumbnails