Friday, July 29, 2011

senarai waktu berbuka dan imsak 2011

di sini mamasue nak ambil kesempatan utk memohon maaf jikalau tanpa disedari dan walaupun dalam sedar ada buat dosa kat sapa2...utk puasa tahun ni, kite semua nak start with clean heart ye...minta maaf semuaaa...! mari kite check ramai2 ari isnin ni berbuka pukul brapa...HAHAHA!

JADUAL WAKTU BERBUKA DAN IMSAK BAGI TAHUN 2011 - SELANGOR
src

Thursday, July 28, 2011

mamasue malu lagi...

apsal lah kalau event-event memalukan tu sure kene kat mamasue...haiiihhh.....
ceritanya gini...semuanya gara-gara pen...
src
masa tu mamasue tgh meeting...biasalah,event-event yang memalukan ni nak jadi mesti time tengah ramai kan...kalau masa tu kite sorang, at least tercover lah sket malu tu...ni mmg dah tak dapek nak nolong nye malu dah...
meeting tu ada pengarah, timb.pengarah, vendor tu and few other staffs lah....sekali tgh khusyuk dok dengar vendor tu nye slang english (bukan nak dgr dia ckp apa pon, sbb dok syok dgr slang english dia yg agak pekat tu), sambil2 tu tgn ni dok ralit main pen, tetiba pen nye tekan kat atas tu tercabut...mamasue pun try lah tekan kuat sket nak kasi dia masuk balik....tekan punya tekannnnn punya tekaannnn....sekali melantun dgn kepala pen dengan spring2 skali!!! terbang across timb.pengarah, pengarah stop kat vendor tu. mamasue buat2 control je muka, igt sure2 tak de org perasan, tapi vendor tu pi kantoi kan mamasue plak..."is it yours?" adoiiiii....semua gelak! dan-dan time yg memalukan ni kan, sure en.din tu pun ada...sebab dia punya gelak lah kat mamasue ni mmg yg PALING KUAT! hang ni dddiiiinnnnnn.......mommalydzar,help me...
since mamasue jg security kat sini, pengarah mamasue ckp,"security breach"....hehehe....sorry bos.....apa punya pen....ala...pen free...

"MOM & ME CUTEST POSING CONTEST"

" GRAND PRIZE FOR FINALE SEASON 
                       "VACATION" 2D1N & SPONSOR BY aNJe a.k.a MaMa_BaLQiS" 


anjuran siapa lagi klu bukan org yg rajin buat contest:
 aNJe a.k.a MaMa_BaLQiS


hadiah-hadiah ditaja oleh: (ini yg penting ni)

"MOM & ME CUTEST POSING CONTEST"


gambar kat a mcm mana? agak-agak cute tak? keee...perasan cute?kuikuikui...

Wednesday, July 27, 2011

Alhamdulillah...

ala boring la entry mamasue ari ni...asyik nak feeling feeling je...apa boleh buat, dah nama pon mama...so hati ni mmg la mudah tersentuh...
tadi mamasue pi meeting kat luar, naik bas uitm ramai-ramai...lalu lah kat tengah-tangah bandaraya KL...pastu petang sket hujaaannnn.....
tengah dalam bas tu, skali bas tu slow down lah sebab jem....bas mamasue tu brenti betul-betul kat bawah flyover besar....bile dah hujan ni, mmg ramai lah motorist duk berteduh kt bawah tu...kat tepi flyover tu, macam ada parit yang besaaaaarrrrr tau...tak tau la air parit ke, sungai ke or longkang yg besar....tp mmg besar lah...tetiba mamasue terpandang sorang mama ni dengan baby boy dia tgh berteduh dr hujan...baby dia dah tertido pun kt bahu mama dia, pakai singlet je, sian dia,mesti sejuk...papa dia pulak tgh dok rilek tepi motor sambil baca paper...
mamasue pandang je dari dlm bas...terus sedih!huhuhuhu...mmg emo lah kan mamasue ni...ye laaahh...mana tak nya, mamasue skrg tgk dok pujuk2 papa suh beli keter baru, padahal vios buruk mamasue tu ok je lg (tingal burok je la kan)...tp saje gatal nak keter best sket. tapi orang lain, naik motor je, siap ada baby lg...siap kene berteduh tepi parit yang sah-sah bile hujan sure bau naik...tepi jln,baby tgh tido....huhuhu.....terasa mcm tak bersyukur je dgn apa yg ada...terus mamasue tersebut ALHAMDULILLAH....keter vios pon vios lah....dari tak ada apa...

Tuesday, July 26, 2011

dhiya at kelas agama

last weekend, utk julung-julung kalinya mamasue, dhiya and medina pegi kelas agama yg nenek pegi tiap2 minggu tu...yg minggu2 lepas tu bukan tak nak pegi....hehehehe....tp sebab nak kena pegi pasar, so tak sempat lah nak pegi kelas agama tu yg start kul 10am....tapi mak kate,nak seribu daya...klu tak nak tu sejuta dalih...heheheh...betul gak tu! 



ramai kan makcik2....hehehe...
ni pun makcik comel ni...dia pun join kelas agama gak...
mamasue dgr dari dalam rumah je lah...tgk kot tv je...nak snap gambar sendiri mcm malu2 la plak...
ni plak meja mkn dalam rumah utk mkn lepas kelas agama dah abis...mewah sungguh kelas agama ni...
ni plak Queen of negara mana nih...hehehehe

gambar ni tak de kena mengena dgn kelas agama tu...just sampingan je utk tatapan papa...

Monday, July 25, 2011

Dear papa....

Dear Papa,

Sorry sebab baru je nak tulis surat ni kat papa, sebab saya bz gila...sampaikan 2 hari lupa nak pam!mcm tak percaya je lupa nak pam...pagi meeting, balik umah lunch, tghari sambung meeting lain pulak...sampai lah balik. so balik tu mmg rushing lah sbb dah bengkak. risau gak kalau banyak kali mcm ni nanti susu makin kurang, tapi alhamdulillah pagi td pam masih lagi byk...dapat lah 7oz.

Papa dah belikan ape je utk saya kat Taiwan tu? asyik pi jalan je, igt tak kat kitorang ni? as papa dah bgtau, papa belikan utk dhiya kasut kan? jgn lupa jugak belikan utk medina apa2...kite dah ade 2 anak sekarang....

citer pasal medina, dia ni perah-santan name dia 'twinkle'...sebut je 'twinkle' mesti dia senyum....sama lah jugak klu nyanyi lagu twinkle twinkle....lagu lain tak nak....nak lagu itu je...mak kate, kalau kaset pun boleh rosak...sbb nyanyi dah beratus kali,tido nye tak gak....
baru-baru ni medina berak mcm volcano eruption...abis meletup2 keluar smp terkena sofa. siap mak kene cuci...sian mak....

as for kakak dhiya, tak yah citer lah...papa pun tau perangai dia mcm mana...skrg ade fesyen gelak yg baru...mak kate mcm enjin keter baru start =) ...heh...heh...heh...heh...heh....mmg annoying!bile nak tido tu, saya suh dia pegi toilet dulu kencing siap2, tp dia kate tak terasa nak kencing....tp bile setel je pakai kan pampers utk tido,dia kate dia dah kencing daaaaa....geram tak?geram tak? dia saje je nak kencing dlm pampers tu....
skrg ni bgn pagi dah tak de masalah,lg pun mak yg kejut dia bgn kan, so kite nanti kena lah pandai tektik tu....kene manja2,pujuk2.....skrg pg2 bangun dgn senyuman....skrg dah pandai qamat azan...anywhere pun nak qamat, tgh main game,tgh color2, even dlm toilet pun dia nak qamat...mmg kene marah lah...

luv u always,
mama.

Thursday, July 21, 2011

darah tinggi

sejak mamasue kene darah tinggi masa pregnant hari tu, kakak dhiya dah tau serba sedikit pasal darah tinggi ni...

nenek: ok tak mee sup nenek masak tu?
dhiya: okla....tak masin...nanti darah tinggi...


so kiranya kakak dhiya ni dah tau, GARAM/MASIN boleh mengakibatkan DARAH TINGGI

tapi ada time-time bile kakak dhiya ni ketegaq....tak nak dgr kata....nenek pulak akan kata;

nenek: bukan garam je tau boleh buat darah tinggi, DHIYA ni pun blh kasi nenek darah tinggi tau!

Wednesday, July 20, 2011

apa sahaja akan ku jilat!

PERHATIAN: JANGAN MENIRU AKSI TERLARANG INI
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...

AKSI MENJILAT LAPIK TUKAR PAMPERS...

Monday, July 18, 2011

mamasue pun boleh dramaqueen...

this afternoon, mamasue balik rumah je macam biasa...before that, mmg mamasue a bit rush. dari pagi lagi ofis dah ade event, then on the way balik tu mak pulak pesan mcm-mcm suh singgah beli kat kedai...so mamasue mmg rushing la...sesampai je kat umah mak, mamasue mmg teramat dahaga tapi tak de chance nak minum sebab kesian kat medina yang teringin t*t*k...so mamasue terus feed dia....

mak pulak tengah hidangkan kakak dhiya air soya bean yg mamasue baru beli kat kedai td....tgk kakak dhiya minum air sejuk tu, tekak mamasue ni terasa amat lah kering dah dahaga....


mama: dhiyaaaa, mama nak air sket boleh?
dhiya: (sambil minum dia gelengkan kepala)
mama: ala, sikit je...bukannya banyak pun mama minum.....
dhiya: tak boleh...
mama: alaaa...dhiya tak kesian ke kat mama ni....? karang mama mati kang mcm mane?
dhiya: nape mama mati?
mama: sebab mama dahage laaaaaa....
(hahahaha! dengan muka yang amat ketatnya, dhiya bagi kt mamasue sket air dia...mamasue minum seteguk yang agak banyak gak laaaaa....)


p/s: tq dhiya....

Thursday, July 14, 2011

mamasue at Kaspersky Lab, PJ

this morning, mamasue n my partner in most of our crime, go to Kaspersky Lab kat PJ. so kirenye kitorg ni tak masuk ofis lah satu ari ni...yahoo! so this is the front look of the Kaspersky Lab.
semalam, ade staf dr company yg anjurkan ni call utk nk confirm kan seat and dia bgtau skali that breakfast is privided...and also remind mamasue that the event will start at 9am. but what happen this morning, 9am tu ramai orang dah tunggu kat luar Lab ni, orang yg bukak lampu ofis pun tak smp lg...tunggu punya tunggu, 9 lebih tu org dia pun sampai, nampak mcm pi beli breakfast lah....so kitorg pun masuk lepak...mamasue ade nampak helmet Kaspersky yang Jackie Chan pakai tu....jap mamasue carik gambar kt google kalau ada....
                                                                              sama kan?
then they said blh la pi breakfast dulu...mamasue pun mmg look frwd la la mkn ni  sbb kalau kt ofis, kul 9am ni mmg perut dah kenyang dah...tp, bile tgk breakfast yg dia provide tu, mamasue tak sure blh ke tak mengenyang kan perut ni ke tak....
yang ni je....HAHAHAHAHA!tolong lah percaya okay....ai tau lah ai diet kan....tp jgn la mcm ni....ni mmg 1st time lah mamasue pegi event br mkn roti gitu...hahahahahha....skrg dok typepun masih dok gelak lg nih...air pulak dia bancuh air teh dlm jug....layan kan je lah...dr tak mkn apa nt lg lapa....tp kesimpulannya, mamasue mkn 2 pack lah....tak blh tahan 1 je....

p/s: tempat ni tak provide surau lah...mana lah mamasue nk solat nt, nak pam pun dah satu hal.....

Monday, July 11, 2011

I let go my diet because of this...

the tenderness...the richness...moist chocolate cake...HEAVEEENNNN!!!
sapa sanggup?

Friday, July 8, 2011

Bila dhiya dah mula solat...

Anak dara mamasue dah start minat untuk solat sehari sekali...kadang-kadang bila mamasue lupa nak ajak dia, dia nangis lah sbb sedih mamasue tak ajak dia skali...alhamdulillah...alim ulamak jugak kakak dhiya nih...2 hari lepas, mamasue ajak dia solat maghrib sama-sama...mamasue rasa itu lah solat maghrib yang paling PANJANG pernah mamasue solat sendiri (tanpa imam)...ye lah, nak baca slow-slow sbb nak bg dhiya follow....bila time baca Al-Fatihah dan Al-Ikhlas tu mmg dhiya baca kuat, tapi bila masuk surah-surah yg dia tak tau, dia pun merepek2 je....=) bila masuk je rakaat ke-2, mamasue pulak yang start tak khusyuk...

duduk antara 2 sujud;
mama: attahiyatul mubarokatussalawattut toiyibatullillah.....assalamualai...
dhiya: kum...
mama: (mamasue terberenti...nak tergelak, tp mamasue continue...)assalamualaika aiyuhannabiyu warahmatullahiwabarokatuh....assalamualai...
dhiya: kum...
mama: (isk...tak khusyuk dah nih)assalamualaina .....

mamasue harap Allah tak marah dgn mamasue,sbb mamasue tak sengaja nak tergelak...dapat pahala kan ajar anak solat =)

Aksi 'tak boleh tahan' Medina...


anak sapaaaa lah ni.....=P

Thursday, July 7, 2011

A good example of the Y Generation do their homework



one hand do the homework, the other hand play PSP...very multitasking!

Friday, July 1, 2011

medina's new friend, zahirah khatijah....tijaaahhhh!

hihihi...tijah!ooo...tijah! new born baby in the family...so cute dgn dimples nye yang teramat lah pemurah!fair skin and rambutnya masyaAllah, lebat dan hitam dan panjang...dah nmpak ala-ala ikal sikit bt bwh2...
baru lepas nenen...nenen mama erni pun masih byk sbb luqman tak fully stop bf lagi...so mmg rezeki khatijah la kirenya...minum susu gulp!gulp!gulp!...orang lain nak kene tunggu susu kluar tau...tang dagu tu mmg trademark utk semua Manaf family...
 mama eni with her new born baby...both mummy and daughter are cute!
 ni pulak baby ai...sure cute! with kak mamek
the kids sure ignoring the baby when ipad n psp are around...(mamasue nmpk abg hakim main psp mcm ipad =), tolak2 dgn jari...=P)

p/s: bertambah riuh la umah nekcu everytime family gathering...
Related Posts with Thumbnails