Monday, June 27, 2011

tiring weekend

last weekend mmg cukup memenatkan untuk mamasue sefamily. dari seawal jumaat sampailah ke ahad. jumaat tu penat sbb diri sendiri yang carik penat, so dimaafkan lah...kikiki...mamasue 1st time pegi JCard Day kat Bukit Raja tu.
penat carik parking and beratur nak bayar je...bab2 carik barang tu tak penat pon (ewah!) sbb seronok harge murah. yg satu lg seronok sgt sbb papa bagi plak mamasue pegi. so,orang dah bagi kan, kene lah kite beli barang dia yg plg banyak. antara lain mamasue belikan untuk kakak dhiya panties yg selambak rm10 (kata dah toilet train, so kakak dhiya skrg pakai panties). mamasue balik rumah rehat jumaat tu, tunjuk kat kakak dhiya panties selambak tu. mamasue suh try satu je, tapi dia try semua2 selambak2 tu, katanya takut nanti ada yg tak muat....hehehe...apada...
ari sabtu pulak, mamasue tumpang majlis bertunang anak sedara mamasue utk buat kekah utk dhiya. gmbr mamasue tak sempat la nak snap sbb kakak dhiya tu mmg tak reti duduk diam, mamasue risau orang colek dia ke...dia hilang ntah mana2...dia minta mamasue kek, lepas mamasue dah amikkan dan bg kat dia, mamasue jln nak duduk mkn kt dapur (orang pompuan kan,duduk dapur je le), mamasue igtkan dhiya kt blkg,skali toleh tak ada....carik punya carik...rupanya dia tgh duduk dgn pakcik2 tua kt depan hall rumah tgh mkn kek sorang2! ayoyo dhiyaaaa.....dia pi duduk dgn orang masjid pulak.so kesimpulannya mmg tak de lah amik gambar...
ahad, lepas subuh tu terus siap2 utk ke Little Caliph Sport's Day. ni 1st time lah utk dhiya...buat kat Kompleks 3K,Subang Jaya gabungan beberapa Little Caliph.
around 740am kat depan Kompleks 3K...cuaca masih gelap
dhiya sempat berposing kt stroller adik..mamasue lupa nak pakaikan dia tudung
adik still pakai baju semlm...sah2 tak mandi...papa mandi =)
kakak dhiya and kwn2 tgh breakfast...teacher preparekan utk diorg mihun...mak bapak,sila carik mknan sendiri ye
sempat posing dgn mama and adik
kakak dhiya and frens ...ramai gak yg tak pakai tudung...fiuuhh!
school kakak dhiya tgh march...bersepah2...=)
game giant steps...ala,pki selipar jepun je...

 nak pakai kasut sendiri ok...tak nak bg mamasue tolong...
 
dhiya and her BFF,laila
tgh tunggu turn utk amik medal
dhiya posing bersama medal...mamasue tgk lama dhiya ni ikut teacher nak suh teacher sarungkan medal kt dia...teacher ni tak perasan...hihihi
lepas tu kitorang ke McD Subang Parade, dhiya still wearing her medal...
adik pun teringin nak merasa pakai medal kakak =)

3 yg dah komen:

lydzar said...

seronoknya sukan sekolah..hannah dh terlepas dh event ni..sekolah dia buat bulan 4 aritu

Kancilbiru said...

redha jer adik pakai medal...hehehe

e.l.i.s.s.m.i.e said...

alahai comel btol pakai medal :) x sabar nak tuggu nuha sekolah jugak.

Related Posts with Thumbnails