Thursday, June 9, 2011

kenapa...?kenapa...?kenapa...?

kenapa...?kenapa...?kenapa...? anak dara mamasue tu dok asyik la tanya KENAPA?kenapa itu..?kenapa ini..?kenapa mcm tu?kenapa tak mcm tu? penat hoooiihhh....mama ni jawab gak lah sebab tau diorang ni nak belajar kan...

mamasue balik rehat tadi bawakan kakak dhiya gift beg yg kawan mamasue, eliss bagi lebih dari kenduri adik dia. biasa la kakak dhiya tu, happy lah...sambil-sambil makan kuih-kuih dalam tu, dia tanya mamasue,

dhiya: mana mama beli ni?
mama: kawan mama kt ofis bagi lah...
dhiya: kenape?
mama: sebab adik dia kawen...(sambil dah agak dah akan ada soalan lagi lepas nih...)
dhiya: kenape adik dia kawen?
mama: dah adik dia tu bercinta....kenalah kawen....
dhiya: kenape?
mama: dah la dhiya, kite makan je la kuih ni...




dalam gift beg tu pun ada buku yasin tecik...kakak dhiya rajin, dia amik buku yasin tu nak baca...tp baca doa "Allah hummafta 'alaina hik matakawanshur 'alaina..." =P

5 yg dah komen:

lydzar said...

hihi sama sangat la dgn cik hannah marissa tu..

maslinamansor said...

sama la dengan anak sedara mas. Bila dia tanya buat apa... kata jawab .. dan berterusan dia akan cakap "apa....apa...apa...."

e.l.i.s.s.m.i.e said...

macam2 dhiya..leh geng ngan nuha..semua kenapa..naik pening nak menjawabnya.

Sarah Syazwani said...

haha..mmgla budak kecik sume tny kenape..smpi xtau nk jwb apa dahh

~izan~ said...

budak2 kan,penuh dgn persoalan..sbb nk tahu dan nak explore kehidupan ni =D

Related Posts with Thumbnails