Wednesday, June 8, 2011

keguguran rambut...

masalah negara yang mamasue hadapi sekarang ialah KEGUGURAN RAMBUT. orang kata, kalau baby tu asyik kluar air liur je, rambut mama dia mesti gugur gak time tu....korang pernah dgr tak org kate gitu?tp mmg itulah yg berlaku kt mamasue skrg ni...
mmg baby medina nye air liur asyik meleleh je...siap berbubble-bubble lagi...sama gak la dgn rambut mamasue,bila sikat je...huiiihhhh!banyak nye yg gugur! rasa mcm dah nak abis dah rambut ni...kat bantal tido pun banyak...even kt beby medina pun terlekat2 gak rambut mamasue tu...kalau mamasue syampu, jgn cakap lah...rambut yg gugur tu mcm org gunting rambut pun ada.......nanti botak la ai......cemana ni kwn2...tlg pk kan...

6 yg dah komen:

lydzar said...

mamasue, ai ada cadangan. apekata mamasue amek suplement zinc utk masalah ni. masa pantang hari tu kan, sy amek set pantang yg ada vitamin zinc ni sekali, hasilnya mmg takdek pon problem rambut gugur macam time hannah n hadif..

hehehe saya ada jual menda ni :)

~izan~ said...

owh selalu dgr org kata gitu hehe...

izan dulu pun mcm tu,smpai potong rambut pendek2 mcm boy..sbb tak tahan tgk rambut gugur. teruk sgt.

yg izan guna dulu juz shampoo n perapi utk rambut gugur dgn amik multivitamin...agaknyer perubahan hormon kot.mandai2 je hihi

Mama Gee said...

mama pun keguguran rambut dgn rambut kering...aduss puas guna syampoo..tp gugur gak..tp seb beklah rambut tebal...bagus gak dia gugur..kasi nipis skit...muahahaa

~adeQ~ said...

pernah terbaca, lepas beberapa bulan bersalin, ada berlaku perubahan hormon yang menyebabkan keguguran rambut....

armouris said...

lagi info tentang keguguran rambut di SIHAT SELALU - Botak, Keguguran Rambut Masalah Keturunan

Sarah Syazwani said...

mmg macam tu kalo lepas deliver..ada gak dgr org2 tua ckp cmtu..tp xtau apa kaitan air liur dgn rambut..huhu

Related Posts with Thumbnails