Friday, June 3, 2011

HappyMeal

semalam mamasue pegi tesco kat area rumah tu sebab nak borong barang sikit. mata kakak dhiya yang sepet pun jadi celik lah bila tau nak pi jalan, macam lah tak bawak jalan anak mamasue sorang ni, padahal dalam malam semalam baru bawak pi subang parade...almaklum lah, budaaaakkk....
lepas setel beli barang-barang, dah pukul 9 lebih, badan pun dah penat dengan tak mandi-mandi dari balik ofis, dok pakai baju kurung lagi...papa pun samalah....bukan pakai baju kurung.....sama lah tak mandi...
planning nak teruih balik rumah sebab malam ni papa plan nk house cleaning sket sebab family papa nak dtg esok nya...
TETIBA, kakak dhiya muka saspension!
dhiya: mama, kite dah nak balik ke mama....(suara saspen)
mama: ye lah, dah malam kan
dhiya: ala, dhiya...dhiya....dhiya lapaaaa
mama: (dia buat daaaahhhh)ok,kite makan kt umah
(masa ni tengah lalu JM Beriani)
dhiya:  ala...dhiya lapa...dhiya...dhiya...dhiya nak nasiiii
(pulak dah anak aku ni....,sampai orang dalam JM Beriani tu pandang-pandang mama ni....kot diorg pk apa lah mama tak nk bagi anak dia makan nasi.....tapi ni dramaqueen weeeiihhhh)
mama: (try to maintain ayu)ok,kite makan kt umah 
dhiya:  dhiya lapaaaaaa....dhiya nak makan sekarang.....(sambil tolak2 trolley mamasue suh masuk kedai makan)
(drama ni berlarutan sampai la ke parking kereta kt luar tu...ada orang yg tgh jual2 kat stall luar tu sampai ketawa2 tgk aksi dhiya nih)
mama: dah la dhiya...tengok,malu je orang tu tgk dhiya jerit-jerit
dhiya: mama...mama...mama pegi marah dia....pegggiiii....pegi marah dia
(orang tu lagi lah gelak...tapi mamasue tetap suh dhiya masuk kereta )
dhiya: papa...pegi straight...straight kt orang tu pegi marah diaaaaa
(dah aksi menjerit-jerit suh marah orang tu berlarutan lah sehingga papa setelkan)
papa:ok,jom kitepegi beli HappyMeal
dhiya: (terus terdiam...tukar seronok plak....mmg magic tul lah HappyMeal ni...mmg sesuai sgn namanya)

3 yg dah komen:

maslinamansor said...

agaknya.... dramaqueen tiru sapa yer... hehehe

penghibur hati sue , kan

mummy_ayu said...

gelak sorang2 ayu baca entry nie..kelakar la dhiya...
agaknya budak perempuan memang pandai drama la..Iris tu kecik2 pun..bukan main lagi drama queen nya.. :-)
tapi itu yg menghiburkan..

lydzar said...

huhu selagi tak dapat, dia tak mengalah yer.. mmg bagus sikap macam ni bila dia besar nnt.

Related Posts with Thumbnails