Friday, May 20, 2011

MAM penyelamat jiwa

it has been few weeks since mamasue masuk kerja ni, mamasue terpaksa balik utk directly breastfeed baby medina. my life has been quit hectic,rushing to work (klu tetiba pagi tu kakak dhiya buat peel tak nk pi skolah...lambat lah jadinya), rushing home during lunch, rushing back to office and last skali rushing home again utk nak balik cepat sian kt medina...
at the moment, baby medina pki puting NUK ni...
papa belikan medina puting NUK latex ni sbb tgk kakak dhiya dulu pakai puting ni ok je...kakak dhiya dulu even tak nak puting lain melainkan puting susu nih....tapi utk baby medina,lain plak cer nya....dia TAK NAK!TAK NAK yang TAK NAK!!!sian kat mak mamasue, setiap hari nak kene bergelut utk nak susukan baby medina nih...setiap kali mamasue balik lunch, dr luar pintu rumah lg mamasue dah blh dgr mak kate,"t*t*k dan baliiiikkkkkk!!!" hahahahaha! sian tak???
so mamasue n papa decide nak tukar lah puting....lama sgt nak tunggu si cinonet medina tu serasi dgn NUK tu...so one night, kitorg pegi lah kt Baby's Cottage kat Subang Parade tu...ada kwn mamasue suggestkan Medela lah, Pigeon lah, MAM lah...even ade yg suggestkan NUK ni balik....HAHAHA! ironinyaaaa....
tapi rupa-rupanya kat Baby's Cottage tu tak de Medela n Pigeon tu....cuma ada MAM n Tommee Tippee. Salesman tu kate, ramai parents dtg utk beli Avent n MAM tu tapi dia suggestkan Tommee Tippee sbb katanya Tommee Tippee tu very breast-like.
Setelah puas memicit-micit kedua-dua jenis puting (haip!) tersebut, mamasue decide nak beli puting Tomee Tippee tu dulu....very very soft u olls......sssooofffttttt sgt....


dgn tak sabarnya balik n try lah nk bg baby medina minum...TAK NAK jugak!!!!!alahaiiiiii....adik maniiiiisssssss...awat la hang ni....so the next day, mamasue pegi lagi Subang Parade, tapi kali ni pegi kat Mother Care plak...beli pulak MAM...try bottle yg paling kecik (kat Baby's Cottage tak de bottle kecik)...jenis puting dia SILK TEAT.




yang tang SILK tu yang buat mamasue menarik dan tertarik...kalau tak selebut suteraaaa...mmg mamasue saman!so balik-balik je rumah, terus susukan baby medina pki puting MAM ni.....latch!LAATTCCHHHHH!!!!!YAHOOOOOO!!!dgn tak dan-dan, mamasue suh papa snap gambar...lepas dah snap tu, terus kol mak utk nak ceritakan berita gumbira ini.........
kat kotak MAM tu ade tulis, "easy switching between Mum to MAM...".mmg easy....huhuhuhu...


9 yg dah komen:

iela said...

huhu...mmg betul. aku penah search kat forum n blog2.. semua kata MAM ni bagus.

comelnyer medina...nak ciumm skeeettt.. :D

lydzar said...

Kalau medina pandai bagitau, mmg senang keje mama dia beli puting mana kan hehe..

sama lah macam hadif dulu, berjenis-jenis puting saya beli..nk bottle train dia. last2 pakai Dr Baby punya puting yang murah tu jer..bila dh get used ngn botol, ape puting pon dia dh tak kesah..

Atia Adina said...

su...sama lah ngan adam...baru ni aku try mam...alhamdulillah...dalam 2 hari ni dia nak susu guna botol.....harap2 serasi lah....

first aku guna puting pureen...tak nak....pas tu nuk leper tu....tak nak gak....pas tu dr baby kaler oren tu....kejap nak....kejap tak nak....pas tu ni baru try mam.....harap2 nak sentiasa....anak aku ni tak di duga....takut tetiba tak nak....

Fiza Nazri said...

alahai.. selesai da masalah ko.. anak aku da 11 bulan ni pun payah lg nak bottle feed. masa 8-9 months aritu, kitorang try straw feed, menjadi la.. tp takleh la nk nen sambil baring2... kene duduk la nk minum gune straw kan.. adui...

ummidaddy said...

uhuk uhukk....betul2 terkorban duit mama2 cam kiter ni kan...akhirnyer...puting MAM n MAMA adalah sama..hehe...
asalkan bby bhagia..kite bhgia sokmo...

Sarah Syazwani said...

pandai memilih dah medina ni..nt bile dh jd mcm k.dhiya..memang peningla mama..hahahah

iera said...

hahahha..tahniah kak zue..walaupun cam terlambat kan..akhirnye jumpe jugak yg medina nak..hihihi..

e.l.i.s.s.m.i.e said...

ramai sungguh baby 2011 ni mengalami masalah perputingan ni..hehehe

Anonymous said...

bole order tak

Related Posts with Thumbnails