Wednesday, April 6, 2011

kakak dhiya terlebih sudah...

kaka dhiya ni since bergelar 'student taska' ni, mulutnye tu bukan main lagi tau...mamasue rasa nak cili-cili je...tapi mamasue rasa normal lah situasi ni sbb mamasue tgk anak-anak orang lain pun ada yg jd mcm ni once bergelar 'student taska'. mcm2 lah perkataan baru...kalau tgh geram and marah kat mamasue tu, dia nak kata nanti hantu ju on dtg amik mamasue..alaaaa....tak takot pooonnn...bile mamasue tya, sapa ajar dia psl ju on nih, katenye teacher. pastu balik umah dia nak takut kan kite pulak...bertuah sungguh!

actually yg mamasue nak citerkan ni ialah psl semalam...kakak dhiya ni dah 2minggu demam...biasalah..jangkit kt skolah...so,mlm semlm mamasue ajak dia masuk dapur sbb nak suap dia ubat...tetiba dia ckp kt mamasue...'mamaaa..apsal tak bukak lampu dapur niiii....gelap...'.mamasue pun pandang dia...eh!anak aku ni loyar buruk ke apa?'yg kakak pegi pakai spek itam masuk dapur tu apsal...mmg la gelap...!' dah tu si dhiya ni peel jenis orang tak blh gelakkan dia, sbb dia malu...mamasue pulak yg kena marah...'mama niiiiiii.....TAMPANG kangggg.....'.ewah ewaaahhhh........nak TAMPANG mama....mamasue nak marah. pun ada...nak cili mulut dia pun ada..tapi lebih kepada nak tergelak sebenarnya...ni TAMPAR + PELEMPANG ke apa ni TAMPANG ni???

ni blaja kat mana la ni....taska la kot...mamasue tak pernah nak sebut tampang2...anyway, mamasue tak marah pun kat dia...just kata,'dosa tau kakak nak tampang-tampang mama....nak masuk api neraka ke?'.terus dia cakap sori.....tau takuuuttt......

6 yg dah komen:

|| NaFiRaa || said...

hehehe..kiutnye kakak dhiya..:)

Kancilbiru said...

hahaaha perkataan baru tu..tampang..

nak kena tampang tak??

lydzar said...

betul..mmg kompom la vocab2 baru dorg byk blajar kt taska/tadika or tv

hannah pon kalau marah mama, selalu nk cakap nk lempang mama..tp dicover2 takut mama lg marah kt dia

Sarah Syazwani said...

budak-budak skrg ni byk terpengaruh..ank aku pun samela..ade je perkataan baru dpt dr taska

e.l.i.s.s.m.i.e said...

aku selalu ckp lempang kat nuha..
hari tu, dia cakap IBAB kat aku sekali..ntah mana dia belajar ntah..rumah pengasuh laa tu, tak yah tunggu taska.pandai plak dia twist perkataaan BAB* tu.

iera said...

hahhaha..mane datangnye tampang ni?sian mama,dhiya niii..

Related Posts with Thumbnails