Tuesday, January 11, 2011

malunya...

pagi tadi mamasue agak rushing gak lah untuk sampai ke ofis...jalan jem gilos!jem macam-macam perisa ada...sampai kat main gate UiTM ni awal dah, tapi nak carik parking, nak jalan naik, nak tunggu lif...huih! amik masa gak tu....tu belum campur jalan bawak perut nih lagi...tapi pagi td mamasue jln smp tak rasa ada perut nih, lajuuuuu....siap boleh potong orang yang tak preknen lg!

sesampainya mamasue kt lif tu, orang ramai tengah pusu-pusu masuk lif...mamasue laju kan lagi jalan sebab nak catch lif tu, tak nak miss lif takut tak sempat nak punch nanti...mamasue jejak je kaki kat dlm lif tu.....TTTEEEETTTTT!!!!!!!!!hah!wat the heck???tak laratnya nak naik tangga...kalau naik rilek-rilek tak pa,ni naik nak cepat nih...dengan beratnya (memang dah berat ponnn...) mamasue pun melangkah keluar lif...agaknya mamasue tadi tu mamasue tercakap kuat, Kak Su, officemate mamasue ni terdengar kot...langsung dia mengoffer kan diri untuk keluar lif

mamasue: ehhh...kak su, tak pa...(aisehmeh...baiknya kak su nih....kang lambat plak dia)
kak su: tak pa...kak su naik tangga...

mamasue pun langkah la masuk lif semula....SEKALI...TTTEEEETTTTT!!!!!!!!!lagggiikkk???adoh!malunyaaaa....apa yang mamasue telan selama nih?berat gilos!!!sekali another officemate mamasue plak yang offer diri untuk naik tangga....Din...hubby mommalydzar tu...huhuhu.....baiknya koranggg....
sesampainya kat tingkat 6,mamasue setel punch kad untuk diri sendiri, diorang pun baru nak sampai...so mamasue pun scan thru kad punch tu, nampak Din nye dulu...Din pun nak sampai dah, so mamasue sekadar tolong hulurkan kad tu kat dia lah...tu je yang termampu membalas jasa baik diorang yang sanggup berpenat untuk mamasue...untuk Kak Su plak, mamasue tak sempat jumpa punch kad Kak Su, tq very very very much je yg dapat mamasue ucapkan...

6 yg dah komen:

lydzar said...

hihih mulia jugak hati suamiku itu..

sahromnasrudin said...

huhuhhuh..kelakar...tersenyum sendirian sy

mummy_ayu said...

ala siannya..nasib kengkawan semua baik hati..ye la, kalu ayu pun tak larat tu nak naik tangga tingkat 6
dah la berbadan 2...
baik tul kengkawan..

e.l.i.s.s.m.i.e said...

baik nya kawan2 di psmb kan..aku pun akan keluar jugak tapi tunggu lift seterusnya rather then naik tangga..hahahahahaha :p

Atia Adina said...

patut lah kak su termengah2 tadi....naik kot tangga rupanya....tu lah dia kelebihan ibu mengandung kan????aku suka...hehehehe

mama_izz said...

hihiihi..gelak dlu...sian sue...ya itula kelebihan ibu mengandung...sungguh baik mereka... ;D

Related Posts with Thumbnails