Monday, January 17, 2011

loyar buruk nya...ver 2

hari sabtu lepas, papa pegi ofis so tinggal lah mamasue and dhiya kat rumah...macam biasa,before papa balik, mamasue akan make sure dah siap masak so that papa boleh terus makan...biasa lah budak cinonet ni, bila kite memasak, dia pun sama nak nyebok...lagi-lagi kat sink tu...even ada ayam yang mamasue tengah rendam pun, dia langsung tak geli nak rendam sama tangan dia dalam tu....EEEEE....! GERAMNYAA...! lepas dah kene marah, dia nak cuci tangan tu dengan hand soap plak...main air lagiiii....tak tau dah nk tegah mcm mana minah cinonet nih...

bila dah boring asyik kena leter, dia pegi plak sepahkan toys dia sebakul kat bilik store...ditonggangnya sebakul toys tu, segala mak nenek toys dari yang besar-besar ke yang sekecik-kecik toys abis atas lantai...mamasue diamkan je sebab mamasue tak nak dia kacau mamasue nak masak...lepas dah siap masak tu, baru lah mamasue suruh dia kemas

mama: dhiya, tolong kemas toy balik...
dhiya: (as usual, buat pekak)
mama: dhiya, tolong kemas toy kalau tak mama kol polis ni...
dhiya: ADA BERANI?(dia dok tiru iklan ni...)
mama: (nak tergelak...tapi cover....eeee!geram...)ingat mama takut ke? (sambil ambil henfon...)helo, polis, ni mama ni, saya nak minta tolong datang rumah saya, ambil anak saya Dhiya Farisha nih...nanti saya packkan beg susu and baju dia sekali...tolong cepat sikit ye...
(sambil mamasue dok berlakon-lakon call polis tu, dhiya dok jerit-jerit ,marah sambil jalan lah nak pegi kemas toys dia)
kemas toys lepas kena marah...

4 yg dah komen:

lydzar said...

hahah boleh pulak dia percaya mama call polis betul-betul..

Pa' Man Marecza said...

Haa!! Mamasue.. nih Saya polis Pa' Man datang nak amik Dhiya.. Make sure sus pack lebih sikit ek.. Stock Pa' Man dah abesh.. LOL

Amy said...

comel... sib baik dhiya percaya mama dia call polis.. nice trick.. sy dah tiru utk my son.. tp, ank sy jawab "mama tipu.. tak call pun, hp tak da kedit kan"... ehehehe.. pastu, sy amik rotan je la.. terus kemas barang2 mainan dier.. ;D

miezaniera said...

hehe idea yg bagus..seb baik dia percaya polis betui2 nk dtg amik dia kekeke byk tol mainan si dhiya nih..aunt pnjam skit leh?

Related Posts with Thumbnails