Monday, January 10, 2011

loyar buruk nya...

sejak krismas tahun lepas, dengan macam-macam iklan kat tv psl sambutan krismas ni, dhiya sangat suka...bila dia tengok pasal snow kat tv, dia kata dia pun nak sambut krismas. mula-mula tu memang mamasue kata tak boleh, krismas tu untuk orang kafir je...kita kan orang Islam, dah tu dak kecik tu tak paham...nak sambut gak krismas, mamasue pun kata okay je lah

alkisahnye, semalam, masa kat umah nenek, kawan Uncle Bil datang umah...Uncle Bil kata,"dhiya, pegi lah tanya nama dia apa...". dhiya pulak mula lah buat-buat tak tau macam tak de telinga...kawan Uncle Bil tu plak dok tersengih-sengih...si dhiya ni dari duduk kt meja, terus ke bawah meja...malu la tuuu....pastu Uncle Bil cakap lagi,"pegi lah tanya dia...nanti dia tak bagi dhiya duit rayaaa....". then, dengan selamba tak malu nya dhiya kata," i krismas lah...". orang dah malu nih, byk pulak alasannya =P

alkisah seterusnya, sejak dhiya ke taska ni, dia cukup malas nak update mamasue and papa bila kitorang tanya dia pasal hal-hal sekolah...asyik jawab "tak tahu..." je...

so one night,
papa : dhiya, apa nama teacher kat school dhiya? (dulu dhiya dah pernah bgtahu...lupa dah)
dhiya : tak tahu...
papa : takkan dhiya tak tahu...asyik tak tahuuuuu je dhiya ni, kalau macam ni papa nak cancel school lah...tak yah pegi school lagi...
dhiya : eh...teacher sahura (pastu dia gelak kat kitorang berdekah-dekah...kelakar sgt la tewww...fyi,teacher sahura ni cikgu Hagemaru, kartun chanel 611 tu)

8 yg dah komen:

lydzar said...

hahaha..dia lagi ingat nama teacher hagemaru daripada teacher dia eh??

Anonymous said...

hauhauahauhauhauh

iera said...

hahaha..kelakar la dhiya ni..mmg betul2 loyar buruk...haha

.:. Maa .:. said...

hahahahahahak.... lawak2... pndai dhiya kenakn mama papa dia ye... kikikiki ;p

Kancilbiru said...

hahahah sabar jela dhiya..pandai dia nak kenakan orang yer..

mama_izz said...

kah kah kah...cisss kira tekena gak la ni... ~huhu

Atia Adina said...

amboi...kecik2 dah pandai lowyar buruk

e.l.i.s.s.m.i.e said...

hahahahaha.aku ingat nama cikgu btol tadi :p

Related Posts with Thumbnails